Beba bez očnih jabučica traži obitelj koja će ju voljeti

Svijet

Agencije za posvajanje u Rusiji traže obitelji dom za posebnog dječaka rođenog bez očnih jabučica.

Aleksandar K, poznat i kao Sasha, rođen je u travnju. Liječnici su rekli da dječak nikada neće moći vidjeti bez obzira što je inače potpuno zdrav.

Alexandrova majka je odgojena u sirotištu te je odlučila dati svoje dijete na posvajanje prije nego je rodila jer nije bila sigurna da će mu moći dati život koji zaslužuje. Ujedno nema informacija o tome tko mu je otac niti gdje se nalazi.

Trenutno, Alexandar ima šest mjeseci te se za njega brine jedna medicinska sestra. Ona je rekla: „On nije drugačiji od druge djece, igra se i smije kao svako drugo dijete. Jako se voli igrati i plivati. On je jako vesela beba“.

Sasha ima dvije benigne ciste na čelu koje će uskoro biti uklonjene. Liječnici kažu da pati od anoftalmije, sindroma koji pogađa jednu od četvrtine milijuna osoba. Liječnici kažu da je Aleksandar jedna od tri bebe u svijetu (prijavljene) bez očnih jabučica.

Sasha je vrlo poseban jer druga djeca s tim sindromom pate i od raznih drugih bolesti, no on je sasvim zdrav.

Sasha ide na redovne preglede kao i bilo koja druga beba. Sasvim je zdrav“, rekla je njegova liječnica.

Na žalost, Alexandar vjerojatno nikada neće moći vidjeti, ali to ne znači da neće imati sretan život ispunjen ljubavlju. Njegov opis za posvajanje kaže da je „mirna beba puna ljubavi. On se nasmije čim čuje poznati glas.“

Najprije će se pokušati posvajanje unutar Rusije, ali ako to ne uspije, moguće je i inozemno posvajanje.

Pomolimo se da maleni Sasha nađe predivan dom u kojem će sretno rasti i ispuniti svoj potencijal.

oazaznanja.com