Snaha Zabranila Svojoj Svekrvi Pušačici Da Se Približava Njezinom Djetetu

Zanimljivosti

Snaha zabranila svojoj svekrvi pušačici da se približava njezinom djetetu

Kada je riječ o roditeljstvu, stvari su se promijenile. Sada majke odgajaju djecu na vrlo drugačiji način nego u prošlosti. Prije je bilo normalno, ili makar ne abnormalno, da majke da puše blizu svoje djece. Većina majki danas ne bi to nikada radila. No što kada je riječ o rođacima djece? Koliko daleko trebaju ići kako bi zaštitili svoje dijete od navike pušenja rođaka?

Gotovo svatko danas bi razumio zašto majka ne bi htjela da joj netko puši u blizini djeteta. No što ako je osoba pušila negdje drugdje i tek poslije došla u kontakt s djetetom?

Majka iz ove priče bila je u točno takvoj dilemi. Njezina svekrva je pušač, ali je majka znala da ne bi nikada pušila blizu njezinog djeteta. No, znala je da bi svekrva izašla van pušiti i nakon toga bi uzimala bebu u naručje.

Nije bila svjesna koliko je to štetno tako da je istraživala na internetu i na koncu odlučila uvesti pravilo da se njezina svekrva mora otuširati i promijeniti odjeću nakon pušenja ako želi nositi bebu u naručju.

To se čini malo ekstremno, ali je teško ne suosjećati s mladom majkom. Majka je ujedno odlučila pisati jednoj online savjetnici o tom problemu. Ona joj je dala savjet kako bi postigla kompromis sa svojom svekrvom.

Dala joj je dug odgovor, ali ovo je njegova bit: mlada majka ima pravo govoriti drugima kako se ponašati oko njezine bebe. No kada majka i beba posjećuju svekrvu, onda majka treba biti manje stroga. Sve u svemu, majka treba pokušati objasniti svekrvi da njezino pravilo nije tu da našteti osjećajima svekrve, nego da zaštiti bebu.

Glavni problem ove priče jest pasivno pušenje, tj. dim koji ostaje na odjeći. Postoje dokazi da djeca tako mogu razviti astmu, infekcije ušiju, upalu pluća i druge probleme.

Stručnjaci ujedno priznaju da je potrebno više istraživanja tog problema. No, do novih otkrića je bolje igrati na sigurno. Samo se nadamo da se svekrva neće uvrijediti i da razumije motive ove mlade majke.

(novizivot.net)