Ništa ne požuruj: Dogodit će se u Božje vrijeme

Zanimljivosti

Ništa ne požuruj u životu. Bog sve ima pod kontrolom i stvari će se dogoditi u Njegovo vrijeme. On nikad ne kasni.

Vjerojatno ćete se složiti: jedna od najtežih stvari koju mnogi kršćani imaju s Bogom jest čekati Njegov trenutak da se određene stvari dogode u životu. U svijetu koji se brzo kreće, stvari su postavljene na maksimalnu brzinu i učinkovitost.

Kada ste u prometu, želite da automobil ispred vas krene brže kada se na semaforu pojavi zeleno. Kada ste u restoranu, ne želite čekati da vam se spremi hrana, želite odmah. I niz bi se mogao nastaviti …

Ništa ne požuruj!
Tako je često i s našim molitvama – ono za što molimo, ako se nas pita, želimo odmah. Ustrajno molimo… kao da želimo pomoći Bogu da nešto riješi. Želimo stvari u naše vrijeme i na naš način. A kada razmislite, u tome se upravo krije razočaranje i obeshrabrenje. Kada smo obeshrabreni i očajni, ne vjerujemo Bogu u Njegovo vrijeme i savršenu volju.

Jedna od stvari koju su mnogi otkrili u osobnom hodu s Bogom jest da će On puno puta imati sporiji način rada nego što mi to očekujemo.

Bog konstruktivno, kreativno i suosjećajno radi u vašem životu baš ovog trenutka! Nevidljivo i nepobjedivo, Božja ruka djeluje! Raduje li vas to? Trebalo bi! To je razlog da se smirimo i dalje Mu vjerujemo, umjesto da Ga požurujemo.

Kada se suočite s teškim vremenima, umjesto požurivanja Boga, koristite drugačiji pristup.

1. Počnite s molitvom. Zahvalite Bogu za sve što je učinio u vašem životu, za sve što vam je dao i za sve što će učiniti. Podijelite s Njim svoje tegobe, brige i strahove. Zatražite od Njega da vam pomogne u vašim teškim okolnostima.

2. Napravite popis ohrabrujućih stihova iz Božje Riječi. Biblija je puna ljudi koji su se borili s nekim problemom kao i mi. Neki od njih su se godinama molili.

3. Ne zaboravite da je sve što imamo dar od Boga.

4. Usredotočite se na Boga umjesto na okolnosti.

5. Budite strpljivi. Vjerujte da se sve događa s razlogom i da On ima sve pod kontrolom. Vjerujte Mu!

Možda se danas pitate kada će vaše borbe završiti. Ali s Bogom je vaša patnja samo privremena i vaša budućnost ispunjena je vječnom nadom. Pouzdajte se u Božji trenutak i Njegovu ruku providnosti u vašem životu. Nevidljivo, Njegova ruka uvijek djeluje!

novizivot.net