Mačka vlasnici stala na grudi u 4:30 ujutru: Kada je žena osetila šta joj se dešava, usledio ŠOK (FOTO)

Zanimljivosti

Mačka iz Engleske hvaljena je kao heroj

Mačka Bili probudila je svoju vlasnicu u 4:30 ujutro skočivši joj na grudi, a ona je bila šokirana kada je doživela neobične simptome koji su ukazivali na srčani udar.

Mačka iz Engleske hvaljena je kao heroj nakon što je spasio život svojoj vlasnici tako što joj je šapnuo po grudima da bi je probudio nakon srčanog udara.

Sem Felsted, iz Notingema, spavala je kada ju je njen sedmogodišnji mačak Bili probudio u 4.30 ujutro. Shvatila je da ne može da se pomeri, da oseća prodoran bol i da ne može da se okrene na desnu stranu.

Lekari su joj rekli da je imala srčani udar u snu i veruje da joj je Bili spasao život.

– Bio sam malo šokiran. Otišao sam u krevet i osećao se dobro. Bio sam ujednačen sa psima, nisam se osećao bolesno, niti sam imao bol. Odjednom sam se probudila u ranim jutarnjim satima oblivena znojem i nisam mogla da se pomerim – rekla je žena za Dejli mejl.

Mačka joj je stajala na grudima i tapšala je
Ona je dodala da joj je Bili stao na grudi i tapšao je, dok joj je on mjaukao direktno u uvo.

– On to inače ne radi, spava po ceo dan i noć, to mu je život. Ne bi me ostavio – priseća se vlasnica ljubimca.

Sem je rekla da njen alarm nije trebalo da se upali još dva sata.

– Nikada me nije probudio do prethodne noći, nikada me ne uznemirava. Ne budi me ni za hranu. Moja majka je takođe bila prilično šokirana. Rekao sam joj da me je probudio, a ona je bila još više šokirana. Nikada nisam čuo da mačke to rade. Ionako mi je drago što me je probudio. Ko zna da li bih ikada ustao bez njega, moglo je i gore da se završi – rekao je Sem.

Začepljene arterije su izazvale srčani udar
Lekari su rekli da su joj arterije blokirane, što je izazvalo srčani udar. Kada je Sem došao kući nakon što je proveo tri dana u bolnici, Biliju nije smetalo.

– Potpuno me je ignorisao. Sada je isti kao i pre, samo se trudim da mu pružim malo više ljubavi – rekla je ona

.

Stručnjak za ponašanje mačaka Lusi Hojl rekla je za Bi-Bi-Si da je Bili možda primetio fiziološke promene ili promene ponašanja kod svog vlasnika, zbog čega je bio nervozan.

– Može biti da je to što je skočio na nju i mjaukao znak njegove uznemirenosti. Verujem da joj je verovatno spasao život, jer joj je to omogućilo da dobije lekarsku pomoć, ali ne bih rekao da je to namerno uradio. On je reagovao na situaciju – rekla je ona.

objektiv.rs