“Danas i nebo plače za tobom”: Robertovi drugari iz razreda poslali posljednju poruku

Crna hronika

Boris (1987), Marijana (1988) i Roberto (2013) Krstić, koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Buni kod Mostara, biće sahranjeni u utorak na groblju “Ortiješ”.

Mještani Bune još uvijek su u šoku zbog tragedije koja se desila, a učenici 4. razreda Osnovne škole “Marina Držića Buna”, danas neće ići u školu. Uputili su emotivnu poruku u osmrtnici za svog druga Roberta.

“Možda. Danas i nebo plače za tobom, tješi nas jedino anđele što znamo da si u zagrljaju s Bogom. I kad utihne sve i ugase se svijeće, tvoji Te prijatelji nikad zaboraviti neće. Posljednji pozdrav našem prijatelju Robertu i njegovim roditeljima Borisu i Marijani od njegovog IV-1”, navodi se u osmrtnici.

MUP HNK je saopćio da su u nesreći učestvovali L.Š.(2000) sa vozilom „BMW“, B.K.(1987) sa vozilom „Renault Scenic“, M.P.(1976) sa vozilom „BMW X5“ i M.D.(1991) sa vozilom „Mercedes“. Tom prilikom smrtno su stradali vozač iz vozila „Renault Scenic“ B.K. , njegovi putnici M.K.(1988) i maloljetni R.K.(2013) dok je G.K.(2019) zadobila teške tjelesne povrede, piše N1.

Također , smrtno je stradao vozač iz vozila „BMW X5“ M.P. , dok su teške tjelesne povrede zadobili putnici iz vozila „BMW“ L.M.(1987), R.V.(1977) i K.J.(1998). Kao uzrok nesreće spominje se moguće utrkivanje u kojem je nedužna porodica Krstić bila “kolateralna šteta”.

radiosarajevo.ba