UTRKIVANJE DVA VOZAČA I ALKOHOL ODVELI PORODICU U SMRT: “KOD TAJKUNA IZMJERENO 2,5 PROMILA ALKOHOLA U KRVI”

Crna hronika

Teška saobraćajna nesreća koja se dogodila sinoć kod Mostara, u kojoj su četiri osobe smrtno stradale i još četiri teško povrijeđene uzrokovana je prekomjernom konzumacijom alkohola i utrkom automobila, nezvanično saznaje Klix.ba. Kako saznajemo u alkoholiziranom stanju su se utrkivali M. P. u vozilu BMW X5 i M. D u Mercedesu kojem je izmjereno 2,5 promila alkohola u krvi.

Smrtno je stradao hercegovački biznismen Mate Primorac iz Čitluka koji je upravljao vozilom BMW-om, a koji se tom prilikom s prijateljem vraćao s jednog krštenja.

Koliko su brzo vozili govori najbolje prizor automobila koji su nakon nesreće potpuno devastirani i nad njima će se vršiti vještačenje danima u cilju rasvjetljavanja stravične nesreće.

Oni su se utrkivali iz smjera Mostara prema Čapljini i u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala usmrtili gotovo čitavu porodicu koja je putovala iz suprotnog smjera.

U automobilu Renault Scenic je od posljedica nesreće smrtno stradao bračni par Krstić iz Mostara s devetogodišnjim sinom, dok im je trogodišnja kćerka zadobila po život opasne povrede i ljekari u mostarskoj bolnici joj se bore za život. Teške tjelesne povrede zadobili su i putnici iz vozila “BMW” L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998).

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme na ovoj dionici magistralne ceste bio potpuno obustavljen.

Tijela nastradalih su prevezena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg, te će se po nalogu tužiteljstva raditi obdukcija, dok su sva vozila prevezena u krug MUP-a HNK u Mostaru te će se nad njima provesti detaljno vještačenje u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se dogodila stravična nesreća koja je Hercegovinu zavila u crnu.

Kako saznaje portal Crna-Hronika smrtno je stradao vozač iz vozila „BMW X5“ Mate Primorac poznati hercegovački biznismen koji se bavio ugostiteljstvom, te ugradnjomm rashladnih komora a posjedovao je i pansion.

Kako nezvanično saznajemo Mate se sa svojim prijateljima vraćao sa krštenja.

Smrtno je stradao vozač iz vozila „BMW X5“ Mate Primorac poznati hercegovački biznismen koji se bavio ugostiteljstvom, te ugradnjomm rashladnih komora a posjedovao je i pansion. Kako nezvanično saznajemo Mate se sa svojim prijateljima vraćao sa krštenja.

Kako saznaje portal Crna-Hronika u putničkom automobilu nastradala je porodica Krstić. prilikom smrtno su stradali vozač iz vozila „Renault Scenic“ B.K., njegovi putnici M.K.(1988) i maloljetni R.K.(2013) dok je G.K.(2019.) zadobila teške tjelesne ozljede.

Kako nezvanično saznajemo razlog nesreće je utrkivanje BMW i Mercedes vozača. U BMW X5 se nalazio nastradali hercegovački biznismen, dok se u bijelom Mercedesu nalazio sin hercegovačkog tajkuna koji se inače bavi prodajom novih i rabljenih automobila iz Ljubuškog.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a za volazom Mercedesa nalazio se M.D. (1991.).

Doznajemo da je vozač Mercedesa bio Mile D. rođen 1991. godine iz Međugorja.

crna.hronika.info