Majka ga napustila, ni na sahranu nije došla: Selo ispratilo stradalog dečaka

Crna hronika

Devetogodišnji dečak iz porodice Ametović, koji je, kako se sumnja, preminuo od posledica trovanja ugljen-monoksidom u kući u selu Radalj kod Malog Zvornika, sahranjen je danas na lokalnom groblju.

Na sahranu je došlo celo selo, bila su tri brata i dve sestre dečakovog oca Dragana, zatim predsednik malozvorničke opštine, ali i komšije i prijatelji, piše portal Lozničke novosti.

„Velika tuga da ode tako dobro dete. Kod mene su od juče njegov mlađi brat i sestra, kazala sam im da svi moramo biti hrabri zbog njihovog tate i starije sestre. Sada se svi nadamo da će Draganu i njegovoj jedanaestogodišnjoj ćerki biti bolje i da će što pre izaći iz bolnice. Na sahrani su bila tri sveštenika iz našeg sela, Malog Zvornika i Brasine, a dečak je sahranjen nedaleko iznad kuće gde već počiva njegov deda koji je nedavno preminuo“, rekla je jedna meštanka za taj portal.

Kako mediji pišu, dečakova majka, koja je napustila supruga Dragana i njihovo četvoro dece, nije došla na sahranu.

Meštani sela Radalj ne pamte ovakvu tragediju.

Stravična tragedija, koja je potresla javnost, dogodila se u noći između petka i subote, a zbog trovanja u bolnici su zbrinuti i dečakov otac Dragan, ali i 11-godišnja sestra. Oni su trenutno u stabilnom stanju.

Do nesreće je došlo najverovatnije zbog kvara na agregatu. Naime, Ametovići su se grejali na agregat jer im je struja bila isključena. Njima je struja bila isključena zbog duga u iznosu od oko 100.000 dinara.

Inače, Ametovići su živeli u trošnoj kući i jedva sklapali kraj s krajem.

nova.rs