PRIJETILI SU MI DA ĆE MI ODSJEĆI GLAVU KAO MOM BRATU: SANELA IZ ZATVORA OTVORILA DUŠU U ISKRENOJ ISPOVIJESTI

Showbizz

Sestra brutalno ubijenog mladića ekskluzivno iz KPZ za žene u Požarevcu opisala kako je postala član kriminalne bande koja je trgovala drogom.

Sanela kaže “da je na početku sve lijepo, ponesu vas moć i novac, ali posljedice su život koji ona sada živi”

Ovo je jedna velika životna škola iz koje ću izaći mnogo jača, promišljenija i obazrivija. Bitno mi je da ljudi shvate poruku moje priče, da dobro razmisle prije nego što odluče da se zabavljaju sa opasnim momcima, da ih pokrivaju, da ih podržavaju ili učestvuju u bilo kakvim ilegalnim radnjama. Na početku sve je lijepo, ponesu vas moć, slava, novac, ali posljedice toga su život koji ja sada živim.
Ovim riječima ekskluzivnu ispovijest iz zatvora za žene u Požarevcu počinje Sanela Tarić (24). Sanela je na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je sklopila sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu osuđena na pet godina i tri mjeseca zatvora, kao pripadnica organizovane kriminalne grupe koja je trgovala drogom i oružjem. Na čelu grupe, uhapšene 14. oktobra 2020, kako je tada saopštio MUP, bio je njen tadašnji momak Petar R. Osim Sanele i Petra R., tada je uhapšena i Petrova supruga, kao i još pet pripadnika bande.

Sama sam kriva

Sanela, koja je javnosti poznata kao sestra brutalno ubijenog Smaila Tarića, Kuriru se obratila pismom iz zatvora. Kako sama kaže, cilj njenog obraćanja je da pokuša da spriječi da se pojave “jedan novi Petar i jedna nova Sanela”. Na kaznu na koju je osuđena ne žali se, jer, kako kaže, svjesna je da je sama kriva za ono što joj se dogodilo.

Krimi-sapunica

I zakonita žena u kriminalnoj grupi

Sanela kaže i da ju je Petar R. u jednom trenutku čak i vjerio.

Vjerovatno se pitate koja je tu uloga njegove žene. Ona je bila posrednik, ugovarala je određene susrete. Prvi put smo se srele kada smo svi uhapšeni, tog 14. oktobra 2020. godine – navodi ona. Toga dana, kako kaže, policija je razvalila vrata njenog iznajmljenog stana.
Kucali su, lupali, nisam im otvarala, a onda su razvalili vrata ovnom i upalo je 20 policajca. Ubrzo sam se našla na podu, sa rukama na leđima – priča Sanela, koja se trenutno nalazi na odsluženju svoje kazne.
Petra sam upoznala u decembru 2019. preko zajedničkog prijatelja, koga je on snabdijevao kokainom. Vrlo brzo počeli smo da se viđamo. Stalno je dolazio kod mene u stan, nije krio da ima ženu i dijete, koje sam prihvatila kao svoje. Meni to nije smetalo, bila sam ludo zaljubljena, obasipao me je skupim nakitom, izvodio u najbolje i najpoznatije restorane. Skupi parfemi, još skuplja vina učinili su da ne vidim stvarnost onakvom kakva jeste

Posleij dva mjeseca zabavljanja, kako navodi, Petar R. joj je iznajmio stan na Bežanijskoj kosi kako bi mu bila što bliže. Upoznao ju je sa prijateljima i rodbinom. Iako je znala da trguje narkoticima, zatvarala je oči pred istinom. Sada je, kako dodaje, svjesna da mu je trebala samo za “posao”.

Trpe porodica i prijatelji

Dok pišem, naviru mi suze

Sagovornica svjesna da je sama kriva za situaciju u kojoj se našla i da je zbog zaljubljenosti slijepo slušala Petra R.

Posljedice svega što me je ponijelo su nezamislive. Kada osoba padne, dospijje u zatvor, nije pala samo ona nego i porodica, prijatelji. Uopšte nije lako gledati porodicu na posjetama od sat, dva ili tri. Pravite se da je sve okej i da ste dobro, a teško je. Ja svoje godine ostavljam ovdje zarad čega? Dok pišem, naviru mi suze jer se suočavam sa istinom. Neopisivo se kajem zbog svega, ali i zbog toga što sam na sklapanju sporazuma riješila da lažno svjedočim, priznajući i djela koja je počinio Petar. Obmanuo me je lažnom ljubavlju. Da mogu da vratim vrijeme, svjedočila bih protiv njega i pomogla policiji u daljoj istrazi. Rekla bih sve ovo što i vama – piše Sanela iz zatvora za žene u Požarevcu.
Kad sam se preselila u stan, naši izlasci su se sveli na minimum. Skupe hotele, restorane i klubove zamijenila je šuma. Da, došao bi po mene u dva ili tri ujutru, nisam smjela da ponesem telefone, dugu plavu kosu bih, po njegovim uputstvima, vezala u rep ili punđu, obukla trenerku i patike. Meni je to tada bilo zanimljivo, bila sam slijepa, voljela sam ga, a on je koristio moje godine i zaljubljenost – priča ona:
Čuvala stražu

Vodio me je na više lokacija, u najdublje dijelove šume na Košutnjaku. Otkopavali smo buriće u kojima je držao kokain, heroin, municiju i pištolje. On bi pakovao koliko mu treba za dalju prodaju, dok bih ja čuvala stražu. Završavali smo oko šest ujutru i razvozili po gradu. Droga je bila kod mene, tačnije u mojim tjelesnim šupljinama, u težini od 20 do 100 grama – priča naša sagovornica.

Jednom prilikom, kako priznaje, Petar joj je dao “kocku”, kako u žargonu zovu kilogram kokaina, da stavi ispod duksa, dok je on išao ispred nje. – “Kocku” je onda stavio pod moje sjedište u autu, tako smo se vozili do adrese na kojoj ga je čekao meni nepoznati čovjek – priznaje, i dodaje da je to samo djelić onoga u čemu je učestvovala sa svojim bivšim momkom.

Sanela Tarić je poslije hapšenja i saslušanja u tužilaštvu puštena u kućni pritvor, u kom je bila do sklapanja sporazuma o priznanju krivice. Ostali članovi grupe, kako navodi, zbog toga su je proglasili drukarom.

Prijeteće poruke

Petar je našao način da dođe do mene. Iz zatvora me je svakodnevno zvao i pisao mi pisma, ubjeđivao me u našu “ljubav”, u to da se neće dogoditi ništa strašno, da ćemo opstati. Ljubav je trajala dok nisam pristala na sporazum i preuzela krivicu, čak i dio dijela koje nisam počinila, na sebe. Nazivali su me drukarom i sličnim imenima. Jedna od poruka koja mi je upućena bila je da ću završiti kao moj brat Smail Tarić – piše Sanela.
Podsjetimo, Sanelin rođeni brat ubijen je 2008. Njegova isječena glava pronađena je u kesi u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, a zapaljeno tijelo u Karađorđevom parku.

hayat.ba