(FOTO) SAHRANJEN GORAN (19) KOJI JE IZVRŠIO SUICID ZBOG KOMŠIJA: “DAO SI ŽIVOT ZA SVOJE ŠAPICE”

Crna hronika

Mnogobrojni mještani Pribora, Šibovske, Šereg Ilove i drugih sela oko Prnjavora ispratili su na vječni počinak mladog zaštitnika životinja Gorana Karanovića.

Goran se u četvrtak uveče objesio na imanju svoje porodice u selu Štivor. Na njegovoj sahrani, koja je upravo završena, nije bilo vjerskog obreda, ali je Goran ispraćen potresnim govorima onih koji ga vole.

Dao si život za svoje šapice, to ti svemogući Bog ne može uzeti za zlo. Otišao si, a nisi ispunio svoje mladalačke želje. Mislio si da su svi ljudi hodajući anđeli kao ti, ali eto nisu – rekla je iznad Goranov groba njegova komšinica Snježana Emanuela Dalšašo Linke.

– Gledao si na život kako ne gleda ovaj jadni narod, da jaki pomognu nemoćni a, ali nisu te razumjeli, nisi opstao u ovom nakaradnom svijetu. Tvoj Reks, tvoje ćuke danas ne laju, nego plaču arlauču. Gorane otišao si u pravedniji svijet, a ja ću se potruditi da tvoja misija ne bude zaboravljena. Ti počivaju u miru a mi grešni ćemo odgovarati pred Bogom i pred ljudima za sve što smo učinili i što nismo učinili – rekao je komšija Mile Matijević piše Srpskainfo.

Uplakana majka je stalno ponavljala: bio si pošten, zato su te i ubili.

Rekla je i da su njenom sinu “molitve služene po manastirima u Srbiji” i da njen Goran nije otišao nespokojan s ovog svijeta iako sveštenici nisu služili zaupokojenu liturgiju, jer se to, po hrišćanskoj dogmi ne radi kada čovjek izvrši samoubistvo piše Srpskainfo.

Sahrana preminulog mladića iz Prnjavora, majka optužuje komšije za njegovu smrt

“Oni su zlotvori, mog su Gorana otjerali u smrt, zbog njih je moj mali anđeo digao ruku na sebe, rekla je neutješna majka prenosi srpskainfo.com i dodala:

“On je imao 15 svojih pasa, ostali su bili sa ulice. Dešavalo se da ih se skupi i po 50, sve njih je on hranio, liječio i čuvao, bez ikakve materijale koristi, iz čiste ljubavi. Od svog novca im je kupovao lijekove i hranu”.

Tragediji je predhodilo to što su bunu digle komšije, a onda se pojavila i komunalna policija koja je poručila da Goran moće imati dva psa, a da će ostale odvesti. To je sve uznemirilo Gorana koji je na koncu sebi oduzeo život. Majka ga je našla obješenog u plasteniku.

Ova tragedija izazvala je brojne reakcije. Zaštitnici životinja iz cijele BiH pozvali su građane da danas u 13 sati dođu u Prnjavor i isprate Gorana na vječni počinak.

“Danas je jedan od najtužnijih dana za napuštene životinje. Goran Karanović je sebi oduzeo život. Digao je ruku na sebe jer s manje od 20 godina nije mogao da izdrži pritisak onih koji su ga neprekidno prijavljivali. Slali mu policiju na vrata zbog 40-ak pasa koje je volio svim svojim srcem. Koje je danonoćno pazio. Koje je bolesne, polomljene, krvave dovodio svojoj kući i ulagao sve napore da im obezbjedi liječenje i dobar život. Svaki dan su mu prijetili da će ih oduzeti.

Danas su oni kojima smetaju životinje pobijedili. Ugasili su život mlađi od dvije decenije. Oni stari, nervozni, potplaćeni, oni bijesni na sebe i sve oko sebe kojima smeta kad psi zalaju oni su potpisivali peticiju da ga unište. Smetao je njima i ovaj mladi život. Gorane čuvaj nam Reksa. Čuvaj sve šapice koje su ikada otišle od tebe prerano. Jedina utjeha je što će od danas imati pravog anđela da ih dočeka kada odu od nas”, navodi se objavi na Fejsbuk stranici Udruženja “Wag Wag”.

crna.hronika.info