Video / Kobra Ušla U Dnevni Boravak Dok Je Majka Dojila Bebu

Zanimljivosti

Video / Kobra ušla u dnevni boravak dok je majka dojila bebu

Tri metra duga kobra ušla je u dnevni boravak u kojem su se nalazile majka i beba. Za to vrijeme ona je dojila bebu ni sanjajući šta će se desiti. Suvanan Fanking (Suwanan Phanking), (20), držala je svoju dvomjesečnu djevojčicu kada je počela da drijema – i zmija je počela da se približava.

Majku je uznemirila smrtonosna kobra kada je 12. septembra ušla kroz prozor kuće u Pračinburiju u centralnom Tajlandu. Prestravljena Suvanan je istrčala iz kuće i vrisnula u pomoć komšija prije nego što su pozvali jedinicu za spašavanje životinja.

Agresivna kobra, karakteristične tamnocrne boje sa proširenom kapuljačom, prvo je pokušala da ugrize spasioce, a zatim je pokušala da pobegne. Međutim, vješti hvatači zmija uspjeli su savladati zmiju i odjenuti je za vrat nakon skoro sat vremena opreznog praćenja po prostoriji.

Somai Džip (Sommai Jeep), jedan od spasilaca, rekao je da je majka imala sreće.

– Majka je imala sreće što nije zaspala sa kobrom u kući. Mogla je ugristi nju ili bebu jer je tražila hranu – rekao je.

Kobra nije povrijedila nikoga, koju su hvatači životinja pustili u šumu.

Kobre se mogu naći u šumama širom Tajlanda, ali često se upuštaju u domove u potrazi za hranom ili vodom. Oni izazivaju hiljade smrti svake godine u jugoistočnoj Aziji.

 Avaz