Branka Veselinović od danas je zvanično najstarija glumica na svetu: Iznenadićete se kada vidite koliko ima godina

Region

Najstarija srpska glumica Branka Veselinović danas slavi 104. rođendan, a osim toga ponela je jednu zanimljivu „titulu“. Naima, ona je sada i zvanično najstarija glumica na svetu.

„Ja sam 1918. godište, potpuno bez naočara, bez slušnog aparata, pišem, slikam, ja sam završila srednju slikarsku školu. Imam uslove za slikanje, imam baštu. Najveći uspeh mi je da mogu da zabavljam narod“, rekla je glumica uoči rođendana.

Glumila je u više od 100 predstava u pozorištu, i više od 50 televizijskih serija i filmova. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad. Legat glumice se od 2018. godine nalazi u Udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“ u Beogradu.

Na mladalačkoj energiji mogli bi joj pozavideti i dosta mlađi, a glumica je otkrila kako provodi dane.

Danas je za mene divan dan, puna mi je kuća dragih ljudi. Sa mnom je mojih sedam prijatelja, jedemo kolače i pijemo kafu, vino ne pijemo, tu je sok.

Kako je rekla, još uvek je dobrog zdravlja i uživa u životu, a današnji dan je poseban za nju, jer ga provodi s dragim ljudima.

Kako je rekla, još uvek je dobrog zdravlja i uživa u životu, a današnji dan je poseban za nju, jer ga provodi s dragim ljudima.

espreso.co.rs

.