Aleksandar Vučić: MUP će na vreme doneti odluku o Europrajdu, zabrinuti smo za bezbednost

Region

Ministarstvo unutrašnjih poslova će na vreme obavestiti organizatore i građane o odluci povodom održavanja Europrajda, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Rekao je da će to biti do 96 sati pre održavanaja skupa na otvorenom i da posle toga organizatori imaju na raspolaganju pravna sredstva među kojima su žalba MUP-u i upravni spor pred sudom.

Ti ljudi mogu da se okupljaju po raznim konferencijama, skupovima, ali o svemu drugom MUP će na vreme obavrestiti njih i građane“, rekao je.

Na konstataciju novinara da su organizatori rekli da će šetati kakva god bila odluka MUP-a, te pitanja da li država može da im garantuje bezbednost, Vučić je odgovorio: „Videćemo posle odluke MUP-a, ko će kakve odluke da donosi. Tako da – o tom potom“.

On je, međutim, primetio da su pojedini, dok se tek pričalo o paradi, govorili kako srpska vlast hoće da „opogani“ beogradske i srpske ulice i kako je to negde tajno potpisano i dogovarano…

„Ja pojma nisam ni imao da to treba da se održi u našoj zemlji, niti bi mi palo na pamet da je problem, niti da je nešto važno, ili bilo šta drugo“, rekao je i dodao da su zbog toga iznosili uvrede na račun države.

euronews.rs