Tragedija kod Novske: U sudaru vlakova ima mrtvih, vatrogasci izvlače ljude, stiže i Plenković

Region

Putnički vlak udario je u zaustavljeni teretni vlak. Puno je ozlijeđenih, ima i poginulih. Vatrogasci izvlače unesrećene, a na mjesto tragedije stiže i premijer s ministrima

Do sada imamo saznanja da ima više mrtvih i ozljeđenih. Sve službe su na terenu te premijer, ministar Beroš i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević su upravo na putu prema lokaciji željezničke nesreće – javljaju nam iz Ministarstva zdravstva.

23.08
OGLASIO SE HŽ

”Večeras 9. rujna oko 21.30 sati između kolodvora Okučani i Novska došlo je do naleta putničkog vlaka br. 2506 na teretni vlak. U nesreći ima smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba. Na mjestu nesreće su žurne službe. Uzrok nesreće bit će poznat nakon istrage. Vlak 2506 vozio je na relaciji Vinkovci – Novska. HŽ Putnički prijevoz izražava sućut obiteljima smrtno stradalih osoba” – stoji u priopćenju.

23.00
Premijer Andrej Plenković na putu je na mjesto nesreće (Rajić, kod Novske). Uz njega će biti ministri Butković, Božinović, Beroš i Piletić te župan Celjak.

22.57
Oko 21.35 stigla je dojava da je u mjestu Rajić putnički vlak udario u zaustavljeni teretni vlak. Sve žurne službe su na terenu i pomažu unesrećenim ljudima, javlja PU sisačko-moslavačka.

Večeras između Novske i Okučana sudarila su se dva vlaka.

Županijski vatrogasni zapovjednik Sisačko-moslavačke županije Marijo Paluh potvrdio nam je kako ima više ozlijeđenih.

24sata