Zbog njih vam se kilogrami vraćaju: Najčešće GREŠKE koje pravite nakon DIJETE

Zdravlje

Sa prestankom dijete ne rpestaje i briga o sebi

To što se neprestano borite protiv viška kilograma, stalno idete na dijete i skidate kilograme, koji se isto tako svaki put vrate, treba da vas podstakne da se zapitate gde grešite.

Ukoliko ste se odmah bacili na slatkiše i brzu hranu koju ste duže vreme preskakali, a uz to prestali da trenirate, odgovor je jasan.

Međutim, šta ako sve radite kako treba, a kilogrami se opet vraćaju? Postoji više razloga zašto se to događa.

Veoma često ljudi sami sebe sabotiraju, a da toga nisu ni svesni. Mnogi, na primer, redovno vežbaju, ali ne obraćaju pažnju na to koliko kalorija troše.

Najčešće se njihov broj preuveličava, a mnogi i ne znaju da sat vremena vežbanja na početku dijete sagoreva više kalorija nego par meseci kasnije, jer telo postaje istrenirano. To znači da mu je potrebno više vežbanja i trening jačeg intenziteta, kako bi potrošilo kalorije.

Takođe, skloni smo i da umanjujemo broj kalorija koje unosimo hranom i pićem. Mnogi zaborave da i zdrava hrana sadrži određenu količinu kalorija, pa je preterivanje sa njenom količinom jednako loše kao i konzumiranje visokokaloričnih namirnica.

Međutim, najgora greška kojom sabotiramo dijetu je manjak samopouzdanja. Mnogi već posle prvog “prekršaja” u vidu pljeskavice ili čokolade, odustanu od dijete, govoreći sebi kako to nije za njih i kako oni to ne mogu da izdrže. Ukoliko preskočite jedan trening u teretani, nije strašno, možete ga nadoknaditi sledećom prilikom, pa nema koristi od toga da sebe ubeđujete da ste lenji.

objektiv.rs