Selektorka BiH: “Niko vas nije terao pod našu zastavu! Tri prsta se neće dizati, ako vam se ne sviđa, pedala”

Region

Jasna Sliško poručuje da igračice moraju da poštuju zastavu i himnu BiH i da ih niko nje terao da dođu pod istu

Selektorka Bosne i Hercegovine za mlađe kategorije u ženskoj konkurenciji, Jasna Sliško, koju su optužili iz Banjalučkih klubova Feniks i Mladi Krajišnik, da je vršila mobing na nacionalnoj osnovi nad srpskim devojčicama koje igraju u reprezentaciji BiH, oglasila se putem Instagrama.

Ona je optužena da je pretila devojčicama da će im odseći prste ukoliko budu podigle tri prsta, što je često simbol koji mnogi pokazuju nakon pogođene trojke.

U saopštenju koje je potpisao Darko Kosić, predsednik Feniksa, navedeno je još nekoliko stvari koje je Jasna demantovala u izjavi, kao što je puštanje filma o Srebrenici u autobusu i to da je maloletna devojčica izbačena iz autobusa, a da je roditelji nisu sačekali.

Sliško je sada poručila Kosiću da će se videti na sudu, a za njega je imala i neke ružne i neprimerene reči poput “debilčić”.

Ona je demantovala još jednom da je bilo filma o Srebrenici i da prvo treba proveriti da li je uopšte bilo TV-a u autobusu, ali je potvrdila da je zabranila dizanje tri prsta i poručila da će tako biti dok je ona tu.

– Jedino što sam naredila jeste da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, jer vas niko nije naterao da dođete pod istu. Tu ste i ima da je poštujete. Ako vam se ne sviđa, pedala! I kada je zastava moje zemlje u vazduhu, tri prsta ne možete dizati, bar ne u kući gde sam ja odgovorna – napisala je Jasna Sliško.

telegraf