Tamara Vučić ugostila Emine Erdogan

Region

One su posetile turski Institut “Junus Emre”, gde je održana promocija knjige, i poručile da je kulturu jednog naroda najbolje upoznati kroz nacionalna jela

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić ugostila je danas u Beogradu suprugu turskog predsednika Emine Erdogan, sa kojom je prisustvovala promociji srpskog prevoda knjige “Turska kuhinja sa vekovnim receptima”.

One su posetile turski Institut “Junus Emre”, gde je održana promocija knjige, i poručile da je kulturu jednog naroda najbolje upoznati kroz nacionalna jela.

Pisanje knjige “Turska kuhinja sa vekovnim receptima” inicirala je upravo supruga turskog predsednika, a u njenom nastajanju učestvovali su najpoznatiji turski šefovi kuhinja. Supruga predsednika Srbije, Tamara Vučić istakla je vezu u kulturi i kuhinji dva naroda i poručila da upravo gastronomija zbližava ljude.

– Onaj ko bude imao priliku da pročita ovaj kuvar i da se upusti u plovidbu turskom gastronomijom, moći će da se uveri u to koliko su nam kuhinje slične, a paradoksalno, i različite kada je reč o sastojcima – kazala je Vučić.

telegraf