Majka umrla u stanu pa njen sin (1) preminuo od dehidracije: Policija ih našla nakon par dana

Svijet

Harryja su svjedoci opisali kao sretnu bebu koja je voljela svoju majku, a nju kao brižnog i odgovornog roditelja.

Dječak Harry (1) umro je od dehidracije nakon što je njegova majka preminula u stanu. Tragičan je to događaja koji se dogodio na Badnjak u Velikoj Britaniji, a policija je danas izvijestila o uzroku smrti dječaka.

Britanska je policija oba tijela pronašla u stanu, nekoliko dana nakon njihove smrti, kada se nisu pojavili kod prijatelja za Božić. Harryjeva je majka, Natalia Kane (27), ranije patila od ovisnosti, ali nalazi koje je napravila tjedan dana prije nesretnog događaja pokazali su da je u urinu imala tek propisane metadone.

Patila je od depresije i bila je žrtva obiteljskog nasilja, a radila je i u vojsci kao vozačica kamiona, prije nego što je otpuštena zbog problema s alkoholom. Pomoć je potražila u ustanovama za podršku ovisnicima Velike Britanije, kao i organizacijama za zaštitu žena kako bi se izliječila.

U tu je svrhu izbjegavala i viđanje Harryjevog oca, Nathana Ryana, kako se ne bi vratila negativnim navikama. Svi svjedoci u istrazi izjavili su da je bila brižna majka koja je Harryja svakodnevno vodila u park.

Bila je uzbuđena zbog prvog Harryjevog Božića. Trebala je s njim otići kod bake, no kako je vlak otkazan, dogovorila se s prijateljicom da je vozi, ali večer prije prestala je odgovarati na poruke. Prijateljica to nije smatrala čudnim, s obzirom da je i prije bilo takvih slučajeva kada bi se jednostavno prestala javljati na nekoliko dana.

Zabrinutost se pojavila tek kada Natalie nije podigla lijek u ljekarni, a ubrzo je pozvana i policija. Susjedi su se kasnije prisjetili da su čuli neprestano kapanje slavine u kući. Nakon što je policija upala u stan, pronašli su Natalie na podu u dnevnoj sobi, a bolničari su utvrdili prisutnost tvari u nosu.

Harry je pronađen u kupaonici, a obdukcija je pokazala da je preživio nekoliko dana nakon majčine smrti, kada je podlegao posljedicama teške dehidracije.

Nakon tragičnog događaja, Natalien je brat izjavio da je bila jedna od najboljih mama koje je ikad vidio. – Bila je tako puna ljubavi, pažljiva i brižna. Posljednja godina njezina života vrtjela se oko Harryja

24sata