Dječak (4) iz Australije spasio je mami život: Dan prije napadaja naučila ga nazvati Hitnu pomoć

Zanimljivosti

Njegova brza re” akcija je bila ključna jer ako udarite glavom pri padu ili imate dugotrajni napadaj, to može biti vrlo ozbiljno, kazao je medicinski tehničar koji je stigao na adresu nakon dječakova poziva

Dječak (4) iz Australije uspio je spasiti svoju majku tako da je nazvao hitnu pomoć, i to samo dan nakon što ga je naučila kako da to učini. Monty Cocker je 27. kolovoza nazvao nacionalni broj za hitne slučajeve i rekao operaterima da mu je mama pala, piše BBC.

– Kada smo stigli na adresu, bio je na prozoru i mahao nam – rekao je medicinski tehničar Mark Small.

Monty je pomogao djelatnicima hitne pomoći da utvrde kako je njegova majka imala napadaj.

Njegova brza re” akcija je bila ključna jer ako udarite glavom pri padu ili imate dugotrajni napadaj, to može biti vrlo ozbiljno – kazao je Small.

Bolničari su se danas vratili u kuću u Launcestonu, u Tasmaniji, kako bi dječaku uručili zahvalnicu. Njegova majka, koja je medicinska sestra, rekla je novinarima da je Monty znao da je učinio dobru stvar, ali se nije previše hvalio već je svojim prijateljima u vrtiću rekao da je to bilo lako napraviti.

– Njegova baka je došla i pitala: ‘Gdje je superheroj?’, a on je rekao: ‘O ne, ja nisam superheroj, ja sam samo heroj’ -, ispričala je majka.

‘Kada sam došla sebi, hitna pomoć je već bila tu’
Dan prije incidenta, Cocker je objasnila Montyju kako nazvati hitnu pomoć s mobitela, čak i ako je zaključan. Nije očekivala da će tako brzo primijeniti to što je naučio. Kazala je kako se taj dan počela osjećati loše i pokušala nazvati muža, ali da se nakon toga skoro više ničega ne sjeća.

– Kada sam došla sebi, hitna pomoć je već bila tu. Jako sam ponosan na njega – rekla je.

Medicinski tehničar je kazao da u 13 godina rada je i već prije doživio da su starija djeca zvala hitnu pomoć, ali da je ovo prvi put da su primili poziv od četverogodišnjaka.

24sata