Što je s Putinom? Kamere su snimile nervozne trzaje nogom tijekom razgovora s mladima

Svijet

Otkako je počela ruska agresija na Ukrajinu, Zapad je uložio silan trud kako bi pobliže analizirao Putina i njegovo zdravlje

Ruski predsjednik Vladimir Putin gostovao je u petak na Nacionalnom ekološkom forumu mladih u provinciji Kamčatki. Kamere su osim govora mladima uhvatile i kadrove Putinove nelagode koju je pokazao nervoznim trzajima nogu. Video možete pogledati OVDJE.

Osim nervoznih trzaja, Putin se prilikom razgovora s mladima lijevom rukom čvrsto pridržavao za stolac.

New York Post piše kako je to dodatni dokaz da sa njegovim zdravljem nešto nije u redu. Već ranije su Zapadni obavještajci pisali kako je Putinovo zdravlje sve lošije, dok je Kremlj takve navode spremno negirao.

Otkako je počela ruska agresija na Ukrajinu, Zapad je uložio silan trud kako bi pobliže analizirao Putina i njegovo zdravlje. U povjerljivom američkom izvješću iz lipnja stoji da se ruski predsjednik) u travnju liječio od uznapredovalog raka. To su Newsweeku potvrdila tri visokorangirana službenika obavještajnih službi.

Također, američki obavještajci navode da je u ožujku došlo do pokušaja atentata na Putina.

– Putinov stisak je jak, ali više nije apsolutan – rekao je jedan od viših obavještajnih časnika.

Već ranije su neki izvori spominjali da ima probleme sa štitnjačom, pa čak i Parkinsonovu bolest. Pitanja o njegovu zdravlju još više su se razbuktala nakon što je na snimkama viđen kako se desnom rukom čvrsto drži za stol na sastanku s ministrom obrane Sergejom Šojguom.

Tijekom Dana pobjede i parade u Moskvi Putin je bio prekriven dekicom, kašljao je, a neki su primijetili i njegovo šepanje.

24sata