Moćni Orlovi stotkom oduvali Finsku na Evrobasketu: Jokić i Micić još jednom demonstrirali silu, Srbija na +30

Region

Košarkaška reprezentacija Srbija je nastavila svoj silovt put na Evrobasketu, a nova žrtva im je bila reprezentacija Finske koju su savladali sa 100:70. Poprilično ubedljiva igra i predstava naše ekipe, koja je doslovno imala ravnopravnog protivnika u prvih pet minuta meča.

Pokazala je zube Finska, istina, pokazala je zašto su joj dali epitet najvećeg rivala Srbije u ovoj D grupi, međutim, to je trajalo tek nekih pet minuta, dok Jokić i Micić nisu ubacili u veću brzinu, kada se i Srbija odlepila već na +10 i time praktično završila meč.

Kasniji tok meča je doneo samo sve ubedljiviju igru Srbije koja je odigrala stoprocentno i nije doustala uopšte Finskoj nikakvu priliku za eventualni preokret. Srbija sada ima skor od 3:0, dok je Finska na jednoj pobedi i dva poraza. Najefikasniji u pobedi naše reprezentacije bili su Vasilije Micić i Nemanja Nedović sa po 14 poena, dok su Jokić i Kalinić postigli po 13. Najbolji u Finskoj bio je Lauri Markanen sa 18 poena.

Srbija – Finska 100:70
Srbija je dosta slabije ušla u meč i pustili su Fince da otvore meč malo bolje i u svoju korist, ali to je praktično bilo i sve što se moglo videti od ove reprezentacije, kako u ovoj četvrtini, tako i u čitavom meču. Bilo je potrebno jako malo da se razigraju Vasa Micić i Nikola Jokić, što je odmah značilo i kraj meča za Fince.

Ovaj dvojac je polako tempirao formu tokom prvog dela igre, dobar dodatak su imali i u vidu Nikole Kalinića koji je svojim trojkama i poenima dodatno odlepio našu reprezentaciju.

Ključna prevaga se odigrala pri rezultatu 14:15 u korist Finske, kada je Srbija vezala 10 poena i došla u prednost od 24:15. Protagonisti ove serije su bili upravo gorenavedeni Nikola Kalinić i Vladimir Lučić. Posle toga je Srbija samo uvećavala prednost preko raspoloženih Micića i Jokića i uspešno je otišla na čak +11 na kraju prve deonice.

Druga četvrtina je nastavljena u istom ruhu. Srbija je krenula silno od početka i nije stala do samog kraja. Pregršt dobre odbrane, kao i poena iz tranzicije su iz sekunda u sekund sve više odlepljivali našu reprezentaciju.

Bilo je tu i “showtime” momenta preko Ognjena Jaramaza i Marka Jagodića Kuridže, ali i još dosta zakucavanja i pogođenih trojki. Kada se podvuče crta, koliko je dobra bila Srbija govori i krajnji rezultat poluvremena od 62:34.

Očekivano je bilo da Srbija spusti gas, malo zastane, stane na loptu i to se desilo. Orlovi su u nastavku meča zaigrali baš koliko im treba. Nisu dopuštali Fincima da naprave pomak, štaviše, kada god bi oni krenuli da to rade, “sasekla” bi ih naša reprezentacija.

To je bilo vidljivo i u trećoj i u četvrtoj deonici i tako su i došli do pobede od 30 poena razlike.

(Telegraf.