Pedofil iz Slavonskog Broda nagovarao ženu da siluje bebu. Kazna: društveno-koristan rad

Region

Sud je prihvatio da počinitelj prizna kazneno djelo pa da se nitko ne bi trebao mučiti oko dokazivanja i oko ovog kaznenog postupka, rekao je Branko Šerić

Sramotna presuda koja ne šalje nikakvu poruku osim da smo dotakli do dna, kaže Branko Šerić u razgovoru za RTL. On je prokomentirao stravični slučaj iz Slavonskog Broda u kojem je muškarac nagovarao ženu da siluje bebu koja je imala svega par mjeseci.

Muškarac je skidao pedofilske filmove i preko društvenih mreža nagovarao ženu na gnjusan čin. Sudac ga je osudio na 11 mjeseci zatvora, a kasnije kaznu pretvorio u društveno koristan rad što je šokiralo Brođane.

Za Šerića je ovakva odluka skandalozna jer je za ovakve stvari predviđena kazna od jedne do 10 godina zatvora, no slavonski pedofil nije završio iza rešetaka.

– Poanta je u tome da suci suviše olako i površno jednim dijelom neke okolnosti vrednuju kao olakotne ili osobit olakotne i tako si pogrešno si smatraju da kaznu mogu smanjiti ispod minimuma i u toj mjeri si vrlo vjerojatno radi i o pogrešnoj primjeni domaćeg prava – kaže Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Šerić vjeruje kako su državno odvjetništvo i žrtva postigli gentlemenski sporazum.

– Sud je prihvatio da počinitelj prizna kazneno djelo pa da se nitko ne bi trebao mučiti oko dokazivanja i oko ovog kaznenog postupka pa je državno odvjetništvo održali riječ oko ovakve presude i nije išlo sa žalbom – poručio je.

RTL piše kako se u Državnom odvjetništvu nisu žalili na presudu.

24sata