Nevjerovatna situacija se dogodila Slovencima na Eurobasketu: ‘Ovo mora da je neka šala’

Svijet

Prvog takmičarskog dana na Europskom prvenstvu u košarci reprezentacija Slovenije se suočila sa nesvakidašnjim pehom, a organizatori su se propisno izblamirali.

Umjesto autobusom, ekipa Slovenije, aktuelni evropski šampion, transfer od hotela do sale u Kelnu obavila je – taksijem?!

Kao što se može i vidjeti na snimku koji je objavio Košarkaški savez Slovenije, perjanice ekipe Mike Tobey, Jaka Blažič i još dvojica igrača gurali su se u Mercedesovom taksi vozilu koji ih je odvezao do hale na utakmicu sa Litvanijom, koja je ujedno i derbi prve runde.

Zaista, nevjerovatan propust organizatora takmičenja, a i lice Mike Tobeyja na suvozačevom mjestu sve govori o tome šta misli o ovoj situaciji.

Na isti način su i ostali iz slovenačke ekspedicije morali da se snalaze, uključujući i prvu zvijezdu Luku Dončića.

[related]467693[/related]

Kritike su stigle i od Košarkaškog saveza Slovenije i od pojedinih igrača koji su imali šta da kažu na ovakvu lošu organizaciju onih koji brinu o prijevozu najvažnijih aktera Eurobasketa.

“Sjajan posao Eurobasket za organizaciju puta evropskih prvaka do hale. Ovo mora da je neka šala. Poslije dvadesetak minuta smo makar uspjeli da se snađemo za taksi”, napisao je u tvitu ljutiti Goran Dragić.

Slovenija igra u grupi sa Bosnom i Hercegovinom.

Prema informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba iz Kelna, Zmajevi nisu imali problema sa dolaskom na utakmicu protiv Mađarske, koju su riješili u svoju korist (95:85).

radiosarajevo.ba