Novi detalji razgovora na Sky-u članova Škaljarskog klana u Crnoj Gori: ‘Ode im i država noćas’

Svijet

Kroz Sky aplikaciju tokom izbornog dana 30. augusta 2020. godine vođeno je nekoliko veoma intenzivnih razgovora između članova organizovane kriminalne grupe „Škaljari“ o rezultatima, političkim dešavanjima i mogućim postizbornim scenarijima u Crnoj Gori.

Prvi od njih koje M portal eksluzivno objavljuje vodi se na relaciji Kijev – Podgorica, gotovo tokom čitavog dana.

Naime, u kijevskom zatvoru jedan kriptovani telefon, na kojem je registrovan Škaljarac Emil Tuzović pod šifrom 92TSA1, koriste on i Stefan Mandić Đukić, obojica uhapšeni u Ukrajini zbog pokušaja ubistva vođe Kavačkog klana Radoja Zvicera, a u podgoričkom naselju Gornja Gorica, na drugom kriptovanom telefonu pod šifrom D9P057 je njihov sagovornik.

Razgovor se odvija 30. avgusta 2020. godine, a njegov najzanimljiviji dio je od 20 sati i 59 minuta, sat vremena nakon zatvaranja biračkih mjesta u Crnoj Gori, do 21 sat i 53 minuta, kada je već bila sigurna izborna pobjeda dotadašnje opozicije.

Slavlje uz alkohol
Škaljarci koji su u ukrajinskom zatvoru dobijaju informacije o rezultatima od „Generala“ koji, opet, informacije dobija od „njihovih ljudi“ iz izbornog štaba Demokratskog fronta. Oni takođe svom sagovorniku šalju fotografije iz zatvora, na kojima se vide Emil Tuzović i srpski državljanin Milan Branković, još jedan od uhapšenih zbog pokušaja ubistva Zvicera.

Obojica su fotografisana tokom dana, na istom mjestu, u prostoriji koja bi mogla biti zatvorska soba za rekreaciju, sudeći po stolu za stoni tenis i reketima koji se vide u pozadini, kao i nekim drugim improvizovanim spravama za vježbanje.

Tuzović, Đukić Mandić i Branković izbornu pobjedu opozicije proslavljaju uz alkohol, a Branković sagovornika u Podgorici pozdravlja tradicionalnim srpskim pozdravom, uz tri podignuta prsta.

Dok sagovornik iz Gornje Gorice objašnjava svoje političke stavove rečenicom da je još od desete godine protiv države i da će izaći da slavi sa ruskom zastavom, iz ukrajinskog zatvora u 21 sat i 30 minuta stiže poruka „Ode im i država noćas“.

Razgovor se nastavlja konstatacijama da su Škaljarci spremni da se obračunaju ako „probaju da ukradu“, na što Đukić Mandić odgovara „ma imate alata samo rokajte braćo“, uz žaljenje što nijesu na slobodi da „ratuju noćas“ i budu „pod ratnom opremom svi“. Iz Gornje Gorice mu stiže odgovor da je „spremno sve ako što krene“ i „to je tu“ (misli se na „alat“, oružje). Sagovornici razmjenjuju i fotografije televizijskih i telefonskih ekrana sa izbornim rezultatima koji su bili aktuelni u trenutku slanja.

Sagovornik pod šifrom D9P057
U 21 sat i 51 minut Đukić Mandić obavještava sagovornika da mu je „General“ javio da je gotovo i da je opozicija pobijedila sa 51% osvojenih glasova, da su „Javili firmi ovi sa brda“. Očigledno sa velikim povjerenjem u „Generala“, sagovornik iz Gornje Gorice sa olakšanjem prima informaciju, dok Đukić Mandić konstatuje da se ide i u rat ako treba.

M portal će u narednim danima detaljno pisati o tome šta je nakon izbora obećao „brat Abaz“, koga je sve finansirao škaljarski klan, kakve su namjere pripremane za tužilaštvo i koga je trebalo prvog likvidirati. Takodje, saznajte i ko su ,,General”, ,,firma” i ,,ovi sa brda” te kako je formirana kriminalno-politička sprega, potpomognuta pojedinim medijima i sa jasnim miješanjem centara moći izvan države, kako bi bila promijenjena vlast u Crnoj Gori.

radisoarajevo.ba