VIDEO Pogledajte kako su se Plenković i osumnjičenik u aferi Ina družili: Znaju se još s faksa?

Region

U ožujku 2019. godine Šurjak i Plenković družili su se na okruglom stolu u Hrvatskoj odvjetničkoj komori. Jedan od osumnjičenika za veliku pljačku Ine i premijer ugodno su razgovarali, sjedili jedan kraj drugog…

Hrvatsku posljednjih dana potresa afera velike pljačke Ine zbog čega je uhićeno nekoliko ljudi. Jedan od njih, Josip Šurjak, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore i suvlasnik tvrtke OMS-Upravljanje, snimljen je prije nekoliko godina kako se druži s premijerom Andrejem Plenkovićem na okruglom stolu u HOK-u.

Prema snimkama i fotografijama vidi se kako su Plenković i Šurjak sjedili zajedno i razgovarali.

Kako doznaje Net.hr iz više izvora, Plenković i Šurjak se poznaju još iz studentskih dana. Obojica su studirali na Pravom fakultetu u Zagrebu i to u istoj generaciji.

Poznanstva s uhićenima u velikoj akciji USKOK-a i policije komentirao je ranije danas i glasnogovornik Vlade Marko Milić koji je rekao kako Plenković “nema nikakve veze s pozicijom g. Škugora u INA-i, niti ga osobno poznaje”. Iz Vlade su tako reagirali na tvrdnje Nacionala da se premijer Andrej Plenković zauzeo za postavljanje Damira Škugora na mjesto direktora za plin INA-e.

24sata.hr