Popularni glumac otkrio: Želim ponovo glumiti Batmana

Showbizz

Glumac Val Kilmer rekao je u utorak da bi bio zainteresiran vratiti se u ulogu Batmana nakon velikog uspjeha filma Top Gun: Maverick ranije ove godine.

Kilmer je to otkrio tokom intervjua za IGN koji je dao putem e-maila jer ne može govoriti nakon traheotomije koja mu je napravljena prije nekoliko godina.

“Sada imamo više svemira u stripovima u kojima se glumci koji su u prošlosti igrali Batmana ili Spider-Mana udružuju s trenutnim glumcem koji igra tu ulogu. Biste li bili zainteresirani ponovno glumiti Batmana/Brucea Waynea čak i u cameo ulozi?” upitao ga je reporter, a Kilmer mu je potvrdno odgovorio.

Kilmer je glumio uz Chrisa O’Donnella u filmu iz 1995. godine, Batman zauvijek, prije nego što ga je zamijenio George Clooney za film Batman & Robin iz 1997. godine. Vijest o potencijalnom povratku 62-godišnjeg glumca u Gotham dolazi nedugo nakon što je Warner Bros odlučio odložiti nadolazeći film Batgirl, u kojem je Leslie Grace glumila kao glavni lik s Michaelom Keatonom koji ponavlja svoju ulogu Batmana, piše Index.

U intervjuu od utorka, Kilmer se također osvrnuo na svoje iskustvo u prvom filmu Top Gun, tokom kojeg su on i ostali članovi ekipe “oduševili kao mladi glumci”. Dodao je da je u novom filmu “bilo jednostavno lijepo biti s Tomom Cruiseom i dobiti priliku ponovno se povezati”.

radiosarajevo.ba