UHAPŠEN NERMIN ĆULUM ZBOG PROSTITUCIJE I TRGOVINOM LJUDIMA

Region

Određen mu je ekstradicijski pritvor i do daljnjega ostaje iza zatvorskih rešetaka zatvora Zagreb, a izručenju Švicarskoj se, kako doznajemo, usprotivio

Policijske duge cijevi “okupirale” su danas zgradu Županijskog suda u Sisku kada je na sudsko ročište doveden 39-godišnji Nermin Ćulum, stari policijski znanac rodom iz BiH.

Ćulum je, naime, uhićen u srijedu u 15.50 sati na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica dok je ulazio u Hrvatsku. Bio je putnik u Land roveru njemačkih tablica i očito nije znao da je za njim na snazi međunarodna interpolova tjeralica Švicarske od 18.8. ove godine, čiji ga organi progona traže zbog sumnje u međunarodnu prostituciju i trgovanje ljudima.

Određen mu je ekstradicijski pritvor i do daljnjega ostaje iza zatvorskih rešetaka zatvora Zagreb, a izručenju Švicarskoj se, kako doznajemo, usprotivio. S koliko ga se tačno kaznenih djela povezuje i koliko je žrtava nije poznato, no neslužbeno doznajemo da je riječ o istraživanju koje seže unazad desetljeća i pol.

Prema pisanju bosanskih medija, Nermin Ćulum i njegov brat Armin, bivši boksač zvani Boki, su članovi motorističke organizacije United Tribuns koja je proglašena nacionalnom prijetnjom u BiH, dok je za njemačku ta organizacija mafijaška i treća po opasnosti u Europi.

Ćulumi su tvrdili medijima svojedobno da su članovi United tribunsa, inače osnovanog u njemačkom Bad Virtenbergu 2004., isključivo izbacivači iz noćnih klubova, ljubitelji body buildinga i borilačkih vještina te da nemaju nikakve veze sa kriminalom. Bosanski mediji su još pisali, između ostaloga, da je Državna agencija za istrage i zaštitu je 2014. u sklopu međunarodne akcije ‘Ezel‘ pretresla kuću Armina Ćuluma. I tom je prilikom razbijena kriminalna skupina koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom, a čini se da je ovo jučerašnje uhićenje Nermina Ćuluma samo djelić nastavka toga.

Ćulumi vole život na visokoj nozi i luksuzne automobile, a svoj raskošni privatni život djelomično na društvenim mrežama podijele i s javnosti.

crna hronika