Lijepa Vijest: U BiH Se Gradi Fabrika Vrijedna 20 Miliona Maraka

Region

Lijepa vijest: U BiH se gradi fabrika vrijedna 20 miliona maraka

Uposlovnoj zoni Ciljuge II u Živinicama u toku je izgradnja nove fabrike vrijedne više od 20 miliona konvertibilnih maraka. Domaća firma Disk Živinice investirat će više od 20 miliona konvertibilnih maraka u novu fabriku za proizvodnju poliuretanskih termoizolacionih panela u Živinicama.

Prema riječima gradonačelnika Samira Kamenjakovića, podrška Gradske uprave Živinice svakom investitoru koji želi otvarati proizvodne pogone na području Grada Živinice jedan je od prioritetnih ciljeva Gradske uprave.

“Riječ je o domaćoj firmi koja posluje u Živinicama već 26 godina. Od osnivanja do danas firma je u stalnom porastu proizvodnje i poslovnih rezultata. Firma Disk je danas specijalizovana za trgovinu građevinskim materijalima, proizvodnju limenih krovova i fasada i među vodećim je kompanijama u toj djelatnosti”, saopćio je Grad Živinice.

Završetak radova i otvaranje nove fabrike, prema riječima direktora firme Disk Zijada Selimovića, planirani su za početak 2023. godine. Otvaranjem nove fabrike otvorit će se nova radna mjesta.

(Radio Sarajevo)