JEDINI NAČIN DA SE RIJEŠITE PODBRATKA NA LICU JE OVAJ: Prirodne metode i MASKA koju ćete sami napraviti i sigurno ga se RIJEŠITI!

Zdravlje

Sve ove metode i tretmani su vam lako dostupni

Podbradak ili dupla brada, kako ga neki zovu, ne izgleda privlačno. Naprotiv, svako ko ga ima sigurno želi da ga se riješi.

Za mnoge ljude, genetika igra važnu ulogu u formiranju podbratka, pa osobe kod kojih je ovo genetski problem vjerovatno neće uspjeti da ga se riješe tako lako.

Ni pušenje, izlaganje suncu i gravitacija ne idu u prilog osobama sa podbratkom, a posebno onima koji imaju genetsku predispoziciju za isti.

Kod žena, podbradak predstavlja pravi estetski problem. Pored već pomenutih uzroka nastajanja – gojaznosti, genetike, lošeg držanja, kod žena je izraženiji problem sa opuštanjem kože, nego kod muškaraca.

Gojaznost je jedan od glavnih uzroka podbradka. Dijeta koja naglašava zdravu ishranu i povećanu fizičku aktivnost može pomoći u skidanju viška kilograma

Masaža podbratka

Masaža, kao što je već poznato, može da pomogne pri izbacivanju suvišnih msti, tečnosti i toksina. S obzirom na to da je podbradak u stvari nakupljena mast u submentalnom dijelu, masaža može biti djelotvorna prilikom eliminacije podbradka.

Maska za lice

Sastojci:

Dva bjelanca
kašičica mlijeka
sok od jednog limuna

Pomiješajte ove sastojke i masku nanesite na područije vrata, tj. podbratka. Ostavite oko 25-30 min., pa isperite toplom vodom.

Koristite ovu masku jednom dnevno, za što bolje rezultate.

Žvakanje žvakaće gume

I obično žvakanje žvakaće gume može da bude djelotvorno prilikom uklanjanja podbradka.
Žvakanje je manja vježba za mišiće lica, posebno vilicu. Ova radnja može doprinjeti ukupnom gubitku masti u bradi iako to neće mnogo učiniti.

novi.ba