VIDEO Ovo je prvi auto tvrtke Bugatti Rimac: Košta 5 milijuna eura, sve su ih već rasprodali

Svijet

Radi se o modelu Bugatti W16 Mistral, a ime je dobio po vjetru koji puše na jugu Francuske. Imat će motor od 1600 konjskih snaga

Prvi novi auto koji je Bugatti Rimac dizajnirao pod vodstvom Mate Rimca, predstavljen je u petak na Tjednu automobila u gradu Montereyju u američkoj saveznoj državi Kaliforniji

Naime, radi se o modelu Bugatti W16 Mistral, a ime je dobio po vjetru koji puše na jugu Francuske, objavljeno je na Facebook stranici Bugattija. Imat će motor od 1600 konjskih snaga, a auto je kabriolet te nema čvrst krov.

O svemu se oglasio i Mate Rimac, osnivač tvrtke Rimac Automobili i glavni izvršni direktor proizvođača automobila Bugatti Rimac.

– Dame i gospodo, Bugatti W16 Mistral. Prvi novi Bugatti osmišljen i razvijen pod vodstvom Bugatti Rimca. Ovaj model bit će posljednji te vrste prije nego što prijeđemo na sljedeću generaciju hibridnih Bugattija. Napravit će se 99 jedinica po cijeni od 5 milijuna eura.

Proteklih smo tjedana automobil pokazivali samo postojećim vlasnicima Bugattija i njima se automobil toliko svidio da je već potpuno rasprodan. Bugatti je stoga ponovno rasprodan (nema novog Bugattija koji se danas može naručiti). Proizvodi kapaciteti popunjeni su do kraja 2025. godine. Čestitamo cijelom timu na ovom nevjerojatnom postignuću – objavio je Rimac na Facebooku.

Mistral je u osnovi otvorena verzija Chirona, ali i automobil za povijest. Naime, ovo je posljednji čisti benzinac za Bugatti. Sljedeći modeli bit će hibridi.

24sata