NA IZLAZU IZ BIH: GUŽVE NA DVA GRANIČNA PRIJELAZA

Region

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po vlažnom ili mokrom kolovozu pa su vozači pozvani na pojačan oprez. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) pažnju su skrenuli i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug – Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin – Konjic, u noćnim satima (od 22 do 6 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 – 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Žitomislići – Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf – Travnik (Komar).

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

hayat.ba