JAKO NEVREME POGODILO SRBIJU RHMZ izdao novo HITNO upozorenje: Pljuskovi, grmljavina i grad zahvatili ove delove zemlje (VIDEO)

Region

Jako nevreme protutnjalo je jutros Srbijom, pala je velika količina kiše praćena grmljavinom, a u pojedinim mestima pao je i grad.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je rano jutros hitno upozorenje na jake grmljavine praćene gradom.

“U narednih sat vremena na području južne Bačke (Futog i okolina) jaki plјuskovi sa grmlјavinom i pojavom grada”, navode iz RHMZ-a.

Takođe, najavljene su i obilne padavine za kratak vremenski period.

“Nestabilno sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, samo će tokom prepodneva na istoku i jugoistoku biti uglavnom suvo. Pri intenzivnim grmlјavinskim procesima očekuju se obilne padavine za kratak vremenski period, grad, kratkotrajno i jak i olujni vetar”, stoji u najavi.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, grad je pogodio Rumenku, Kisač, Futog, a u Zmajevu je vetar oborio autobusko stajalište.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako je najavio RHMZ, danas i sutra na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. Plјuskovi i grmlјavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 h.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Jako nevreme praćeno gradom bilo je jutros i u Kisaču.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nevreme je jutros bilo i u Futogu, gde je sudeći prema snimcima, takođe pala velika količina kiše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Narandžasti meteo alarm upaljen je danas za celu teritoriju Srbije zbog kiše i grmljavine, a to znači da je vreme opasno.

“Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe”, navode iz RHMZ-a.

(Kurir.rs)