SMRT TOŠETA PROESKOG I DANAS MISTERIJA: KO GA JE GURNUO U SMRT, I ZAŠTO NIJE URAĐENA OBDUKCIJA?

Region

Voditeljica Jovana Jeremić pokrenula je još ranije priču o nesretnom slučaju koji se dogodio Tošetu Proeskom prije tačno 14 godina, kada je 16. oktobra 2007. godine, na auto-putu E70 Zagreb – Lipovac, blizu mjesta Nova Gradiška, izgubio život.

Pojavile su raznorazne teorije i spekulacije o tome šta se desilo te kobne koći, da je prava istina prikrivena. Da li je Toše ubijen? Da li je mogao da izbjegne pogibiju? Da li je on predosjetio svoju smrt, i to nagovijestio u svom posljednjem intervjuu – pita se Jovana.
Priča se da je ubijen i da je sve to namješteno, jer je Toše saznao neke stvari, da su se preko njega dešavala neke prljave stvari, on je htio to da prekine, ali nije mogao. Tako se priča, možda je počeo da smeta svima, jer je bio velik kako kod nas u Makedoniji, tako i kod vas, tako da možda je to razlog – rekla je Antonia Gigovska, pjevačica koja je tada u emisiju došla kako bi i otpjevala velike hitove Proeskog.

I dan-danas su oprečna mišljena mnogih stručnjaka po pitanju tog udesa. Određeni hrvatski mediji pišu jedno, drugi pišu drugo treći pišu treće, razni eksperti se javljaju… Slike kamiona, s kojim se i dogodila nesreća… Nestao je, samo taj branik kamiona je negdje, nikakvih znakova udesa nije bilo na tom kamionu. Razna su mišljenja stručnjaka, to će izgleda ostati vječna misterija – priča Đedović.
Nema obdukcije tijela, nema ničega, nisu dali da se to odradi – dodaje Antonia.
Htio je da bude čist, nije htio da sarađuje sa bilo kim i da radi bilo šta prljavo, ja to potpuno razumijem. Zato je i imao toliku popularnost, jer samo zvijezde koje su na čist način postale poznate su prave zvijezde – kaže Jeremićeva.
Čovjek koji ga je taj dan vozio, bio je njegov najbolji prijatelj. Bio je u ludnici, on nije pri sebi, samo sjedi i gleda u jednu tačku, ne priča ni sa kim. Nakon nesreće je završio u psihijatriskoj ustanovi – otkriva Gigovska.

Razvlačili su ga, svi ga obožavaju kao sveca kad je poginuo, ali dok nije poginuo, bilo je afera za aferom. Svi su imali potrebu da se ogrebu o njega za malo popularnosti. Njegova menadžerka, Ljiljana, ona se ponašala kao da je Toše njeno vlasništvo. Odlučivala je da li može da bude sa ovom ili onom djevojkom… On je bio čista duša, nije znao da se bori sa tim zlom oko sebe. Oni su vidjeli samo novac, a on je bio produžetak Božje ruke da tim njegovim specifičnim glasom, koji će trajati godinama, u ljudima budi samo najljepše – rekao je Dušan Veličković.
Njegova menadžerka je, dakle, njega ubacila u svoje kandže, to hoćete da kažete… Gdje je sad ona – upitala se voditeljka.
Ona ima plantaže ljekovitog bilja između Niša i Pirota. Potpuno se povukla iz svijeta estrade, ona je odradila šta je odradila. Kad promijeniš posao… Nije se ona bavila estradom zbog Tošeta. Uzela je ogromne pare – dadaje Veličković.
Možda se razočarala u život, interesantna je pojava da su se i vozač i menadžerka skroz povukli – zapaža Đedović, prenosi espresso.co.rs.

hayat.ba