OBOŽAVALI SMO JE KAO MARIJU IZ ŽIKINE DINASTIJE: Njena potresna sudbina je mnoge ŠOKIRALA, a doživela ono čega se NAJVIŠE plašila

Region

Rialda Kadrić Šebek najpoznatija kao Marija iz “Žikine dinastije” odnosno serijala “Lude godine”, preminula je iznenada u 57. godini u Atini, 25. januara 2021. godine.

Ona je Beograd napustila davne 1986. godine i skoro tri decenije nije se vratila u rodni grad. Rialda je tada podelila s javnošću potresnu ispovest da je tokom rata koji je početkom devedesetih zadesio Jugoslaviju, iznenada preminula njena majka.

– Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sedela sam u stanu u Londonu, gledala vesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se celom zemljom, rešila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život – rekla je tada Rialda, koja nikada nije prebolela majčinu smrt, a proročki, doživela je to isto.

Rialda je ispričala da je lik Marije po prvi put igrala kada je imala samo 13 godina, i navela da je prvi poljubac u životu imala upravo u ovom legendarnom filmskom ostvarenju.

– Prvi put sam se u životu poljubila pred filmskim kamerama. I naravno da sam ja tu glumila zrelost, jer sam ja htela da pokažem da ja to sve znam. Ne savetujem, probajte bez filmskih kamera – rekla je tada glumica.

– To što sam ja možda izgledala zrelije, ili što neko dete i danas može da deluje zrelije, ili intelektualno, ne znači da emotivno to može da isprati – ispričala je u emisiji “Balkanskom ulicom”.

Ona se, inače, godinama uspešno bavila psihoterapijom. Po završetku gimnazije upisala je studije Svetske književnosti u Beogradu. Kako bi usavršila znanje engleskog jezika 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prestonicu dve godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina. U međuvremenu se preorjentisala na psihologiju, te postala licencirani psihoterapeut.

– Moja uloga je da stupim u kontakt sa klijentom u dijalog, istovremeno prateći dinamiku terapijskog odnosa i kako se nesvesni fenomeni manifestuju u tom kontekstu. Cenim da preduzimanje prvog koraka može biti zbunjujuće. Zbog toga smatram važnim naglasiti da je najmanje što možete očekivati pristup bez osude, stroga poverljivost i mogućnost razgovora u sigurnom okruženju – navela je u opisu svog načina rada Rialda koja se bavila pretežno psihoanalizom.

Kada je reč o glumi, sredinom sedamdesetih bila je na vrhuncu slave, iako je tada imala nepunih 14 godina. Film “Lude godine” (deo “Žikine dinastije”) doneo joj je nemerljivu popularnost, nakon čega je snimila još nekoliko nastavaka.

(Kurir.rs)