NOVI DETALJI DRAME U BIH: NA PUMPI UKRAO VOZILO, PA POLOMIO RAMPE NA GRANIČNIM PRELAZIMA

Region

Oko 23 sata u utorak, 9. augusta, na benzinskoj pumpi u Srednjem Šepku kod Zvornika odigrala se prava drama koja je na svu sreću završila bez tragičnih posljedica, a sada su se saznali i novi detalji.

Razbojnik je prvo na benzinskoj pumpi ‘Nešković’ ukrao Audi vlasništvo N. D. Auto je ukraden u trenutku dok je vlasnik odlazio do aparata kako bi natočio gorivo, a u njemu je bio suvozač.

Razbojniku to nije predstavljalo problem, pa je uskočio u auto.

Na snimcima sigurnosnih kamera jasno se vidi da je vlasnik pokušao da izvuče razbojnika iz auta, ali je on uspio pokrenuti vozilo.

Međutim, nekoliko metara dalje razbojnik se Audijem zakucao u aparat za plin. Iako je došlo do curenja plina, eksplozije, na sreću, nije bilo.

Drami tu nije bio kraj, jer je V. T. na drugoj benzinskoj pumpi ukrao također automobil, vlasništvo S.P.

Sa ovim autom, razbojnik je probio obje rampe na graničnim prelazima BiH i Srbije i pobjegao, piše Srpskainfo.

Policijska uprava Zvornik saopćila je danas da je razbojništvo prijavljeno sinoć oko 23:20 u mjestu Srednji Šepak kod Zvornika, te da je identifikovan izvršilac, za kojim se traga.

Policijskoj stanici Kozluk je navedenog dana prijavljeno da je nepoznato lice počinilo krivično djelo ‘razbojništvo’ nad oštećenim licima N. D. i S. P. Pored otuđenja i oštećenja dva putnička motorna vozila nastupila je i materijalna šteta na benzinskoj pumpi u mjestu Srednji Šepak, Grad Zvornik”, navela je policija.
Policijski službenici PU Zvornik preduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i pronalasku V.T. iz Kozluka, koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji i dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu ‘razbojništvo’”, naveli su iz policije.

hayat.ba