OTVORENA DŽAMIJA U DILAVERIMA KOD TOMISLAVGRADA! KATOLICI SUFINANSIRALI GRADNJU DŽAMIJE, A MUSLIMANI KAPELICU

Region

Protekloga vikenda u Dilaverima, u Mandinu Selu kod Tomislavgrada, otvorena je džamija koja je izgrađena 2020. godine, ali zbog pandemije koronavirusa svečano otvorenje je prolongirano.

Uz domaće vjernike i one pristigle iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine, predstavnike Islamske vjerske zajednice, svečanom otvorenju prisustvovali su i predsjednik Vlade Livanjskoh kantona Ivan Vukadin, kantonalni ministar građenja, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hikmet Hodžić, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić i gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sretan Ćurčić, saopćeno je iz Vlade LK.

Dopustite mi da ovdje danas pred vama vjernicima kao političar i kao vjernik, kao katolik i Hrvat vama muslimanima – Bošnjacima kažem da sam ponosan da vi danas ovdje u selu, koje je većinski katoličko i hrvatsko posvećujete džamiju. Dopustite mi da u ime svih naših suseljana budem ponosan na činjenicu da ste sudjelovali u financiranju katoličke kapelice, a mi u izgradnji džamije. To je politika koja se pokazuje izrazito učinkovitom jer svi naši ministri, bez obzira kojem narodu pripadali, podupiru zajedničko dobro svih naših stanovnika – poručio je tom prilikom Vukadin.

hayat.ba