PONOS SVAKE DOMAĆICE – SLOJEVITA SNIKERS TORTA: Kao da jedete čuvenu čokoladicu kašikom, prava čarolija ukusa (VIDEO)

Hrana i pice

Za ovu snikers tortu svi će vam tražiti recept.

Raskošna snikers torta iz nekoliko slojeva očaraće svakoga na prvi zalogaj. Bez obzira što ima dosta koraka, priprema nije ni malo komplikovana. Mekana čokoladna kora premazuje se bijelim i karamel kremom, a između krckavi kikiriki – kombinacija koja obećava čaroliju ukusa. Na kraju se preliva neodoljivom čokoladnom glazurom. Biće zvijezda svake svečane trpeze i ne postoji osoba koja će odbiti parče.

Sastojci:

Za koru:

3 jajeta
100 g šećera
prstohvat soli
140 g brašna
25 g kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
180 ml mlijeka
60 g putera

Za karamela sos:

150 ml slatke pavlake
150 g šećera
50 g putera
100 g slanog kikirikija

Za bijeli krem:

270 g krem sira
150 ml slatke pavlake
25 g šećera u prahu

Za glazuru:

130 g čokolade
100 ml slatke pavalke
40 g kikirikija

Priprema:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte prosijano brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Lagano promiješajte. Puter istopite sa mlijekom (120 ml), pa sipajte u smjesu i sjedinite. U kalup obložen pek papirom sipajte dobijenu smjesu i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Ako kora ne može da stane u novi kalup slobodno je izdrobite i prelijte mlijekom (60 ml).

Istopite šećer u zagrijanom tiganju, pa dodajte puter. Kada se i on otopi sipajte slatku pavlaku i miješajte dok ne proključa. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu, pa polovinu smjese sipajte preko kore. Zatim sipajte karamel preliv, pospite kikiriki (100 g) i preko preostali bijeli krem. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, dodajte kikiriki i promiješajte. Sipajte preko bijelog fila. Stavite u frižider na 2-3 sata.

 

Stvar ukusa