EVO KAKO DA NA SUHIM MJESTIMA ZA 7 DANA NIKNE GUSTA TRAVA: Iskusni baštovan otkrio, treba vam samo 1 STVAR

Zanimljivosti

Iznenadit ćete se

Vjerovali ili ne, sve što vam treba je pivo. I važno je da znate da koristite ono pravo, a ne lajt verziju ovog napitka. Može da bude svježe, toplo ili hladno, nije važno.

Sve što niste znali o pivu

Pivo je jedno od najstarijih i najčešće konzumiranih al?oholnih pića na svijetu i treće najpopularnije piće poslije vode i čaja. Pivo nastaje vrenjem žitarica, najčešće od ječmenog slada, ali i od pšenice, kukuruza i pirinča. Kroz postupaka varenja, fermentacijom skrobnih šećera u neprevrelom al?oholu nastaje etanol i karbonizacija što daje pivo. Ubraja se u slabija al?oholna pića, sa 3 — 13 odsto alkohola. Jedno od najstarijih pića koje se koristilo još u starom Egiptu.Danas je veoma zastupljeno u cijelom svijetu.

Već nam je svima poznato da je pivo puno hranljivih sastojaka, koje je sposobno da neutrališe azot iz urina kućnih ljubimaca.

Mrtva tačka u vašem travnjaku će apsorbovati šećere i hranljive materije, pomažući tako zemljištu ispod. Pivo djeluje kao đubrivo i objezbeđuje hranljive sastojke za rast nove trave. Pivo će ojačati travu i neutralisati azot u urinu kućnih ljubimaca. Pivo takođe uklanja gljivice.

Za mrlju od oko 30 cm treba da koristite 0,33 piva. Prema dosadašnjem iskustvu, pivo je potrebno da djeluje oko nedjelju dana.

Po potrebi možete da dodate još piva ako zatreba.

Takođe, ukoliko želite da imate bujniji travnjak, treba da pospete šećer. Marija iz Loznice to čini svakog aprila i kaže da travnjak nikad ljepše nije izgledao, a efikasnost sećera su potvrdili i stručnjaci.

novi.ba