SAVJETI KAKO DA PRAVILNO ZALEDITE MALINE

Zanimljivosti

Sezona malina je uveliko počela, a pored toga što su ove crvene bobice ukusne, veoma su zdrave. Ovo bobičasto voće puno je antioksidanata koje povoljno utiču na naš organizam.

Iako se od njih prave prelepi džemovi, slatko i sok, koji nam omogućava da uživamo u njihovom ukusu i zimi, nazdravije je da ih zamrznete, jer se tako najbolje čuvaju svi vitamini.

Samo zamrzavanje malina nije teško i uz nekoliko jednostavnih koraka sačuvaćete cele plodove, koje kasnije možete da odledite kad god poželite.

Prvo što treba da uradite je da odabere zdrave plodove bez oštećenja i da odvojite one koje su počele da propadaju i trule. Pažljivo ih operite pod mlazom vode i ostavite da se osuše. Lagano i pažljivo maline poređajte na pleh koji može da vam stane u zamrzivač.

Stavite ih u led na 7-8 sati, a možete i duže. Kada su se u potpunosti zaledile, prebacite ih u čiste kese, koje ćete zatvoriti i iz njih lagano izbacite vazduh, pa ih vratite u zamrzivač. Vodite računa da preko njih ne stavljate ništa teško da ih ne biste zgnječili.

hayat.ba