MUŽA IZBOLA 15 PUTA U GRUDNI KOŠ PA POKUŠALA SEBI PREREZATI GRKLJAN: POKRILA GA PVC FOLIJOM, JORGANIMA, DEKOM

Region

Optužnicu protiv Jasmine S. iz Lazarevca (44) Više javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo. Sumnja se da je u februaru ove godine na svirep način ubila supruga S.S, nakon čega je sebi pokušala da oduzme život.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo. Optužnica je podnijeta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, uz prijedlog da joj se produži pritvor – saopćeno je iz tužilaštva.

Jedan tepih

Sumnja se da je Jasmina S. suprugu zadala 15 ubodnih rana u predjelu trupa, nakon čega je u cilju prikrivanja krivičnog djela, ispod tijela pokojnog stavila na pod jedan tepih, a ispod njegove glave četiri jastuka i radnu uniformu. Preko tijela stavila je pvc foliju, dva jorgana, deku, prekrivač i jednu žensku jaknu.

Potom je 28. februara ove godine nožem sebi nanijela povrede u predjelu vrata i lijeve podlaktice.

Tijelo pokojnika otkriveno je istog dana u stanu kojem su živjeli sa djecom

Ležala na podu

Podsjetimo, zločin je otkriven 28. februara kada je Jasmina S. prerezala sebi grkljan i vene na levoj ruci u iznajmljenom stanu u kom je boravila sa porodicom, a njihova maloljetna djeca tada su zatekla jezivu scenu. Ona je ležala na podu dnevne sobe u kojoj je i držala beživotno tijelo svog supruga, a ostavila je i oproštajno pismo koje su djeca odnijeli komšiji koji je prijavio da je se žena pokušala da se ubije.

Jasmina je tada hospitalizirana, a tokom uviđaja policajci su na krevetu ispod deka pronašli umotanog u foliju, natopljenog u omekšivač nesretnog Sinišu. Inspektori su bili u šoku nakon otkrića zločina, a daljom istragom utvrđeno je da je ona ubila supruga, skrivala njegovo tijelo i sa djecom danima živjela u istoj prostoriji – podsjeća sagovornik, piše Kurir.

hayat.ba