Užasi kirurgije kod Hrvatica: Unakazili su im grudi i lice, ali ne odustaju od raznih zahvata

Zdravlje

Zbog brojnih zahvata manekenka Nina Morić je u travnju 2009., prema anketi portala Sorriso.com, proglašena prvakinjom estetske kirurgije. Iza sebe je ostavila i Donatellu Versace

Poznate Hrvatice prepustile su se ruke estetskih kirurga zbog kojih danas izgledaju neprepoznatljivo. I dok su neke zadovoljne onim što su dobile i kako sada izgledaju, neke su imale jako loša iskustva o kojima su i javno progovorile.

Zagrepčanka Kristina Penava (23) poznatija kao Kristina Mandarina prošle godine se požalila kako joj je estetski kirurg napravio rupe na licu nakon zahvata.

Najpoznatija prodavačica mandarina u Hrvatskoj tvrdila je da joj se javilo više od 500 cura koje imaju jednaki problem kao i ona. Išle su pod nož da bi dobile ‘mačje oči’, a zaradile su ožiljke koji se itekako vide. Ovih dana je za 24sata ispričala da šminkom mora pokriti ožiljke kako se ne bi vidjeli.

– On je mesar, a ne doktor! Žene su obilježene za cijeli život. Napravit ću sve da tim curama pružim podršku i pomoć – rekla je.

Splitska influencerica Ela Jerković je 2020. godine na YouTubeu objavila video o operacijama grudi koje je prošla. Ela je u videu, koji traje sat i pol, ispričala da je dva puta operirala grudi u pola godine jer joj prva operacija nije uspjela.

Influencerica je isprva grudi išla povećati u Tursku, a ispričala je da je kirurg imao pogled psihopata i da joj nije iscrtao grudi prije operacije.

Rekla je da ju je liječnik fotografirao dok je ležala u anesteziji, a da su ožiljci novih grudi bili ogromni. Trpjela je i strašne bolove, kaže, a njezina majka je cijelo vrijeme bila s njom.

– Nikad u životu nisam osjećala veću nelagodu i žaljenje. Pitala sam se što mi je ovo trebalo – rekla je tada influencerica koja je nakon lošeg iskustva popravila grudi u Hrvatskoj.

Manekenka Nina Morić (46) sa samo 17 godina povećala je usne, a kasnije je govorila da je to najveća glupost koju je ikad napravila. Uz usne, korigirala je i nos, ali i obraze.

Povećala je i grudi na koje je, kako kaže, ponosna. Uslijedila je korekcija nosa, a zatim je u usne ubrizgala silikon. Osim toga, u obraze je implantirala masno tkivo. U travnju 2009., prema anketi portala Sorriso.com manekenka je proglašena prvakinjom estetske kirurgije. Iza sebe je ostavila i Donatellu Versace (67).

Danas Nina nije više nalik manekenki s početka karijere. Brojni fanovi joj zamjeraju izbotoksirano lice s kojim se trudi sakriti godine.

I dok su Ela i Kristina imale loša iskustva s operacijama, ima i onih koje svjesno pretjeraju odlascima na razne zahvate. Neke Hrvatice su se okrenule filerima kako bi ‘popeglale’ bore, ali i dobile željeni zavodnički izgled i popravile neke svoje ‘nedostatke’.

Pjevačica Maja Šuput (42) prošle godine je iznenadila publiku kada je već u prvoj emisiji showa ‘Supertalent’ u licu izgledala ‘zaleđeno’. Njen izgled je tada komentirao i estetski kirurg koji smatra da je pretjerala s filerima.

– Obrve su joj previše dignute od previše botoksa u čelu te ima previše hijaluronskih filera u obrazima i usnama. Ona to još više dodatno naglasi šminkom, tako da očito da joj se sviđa taj look, koji je popularan u istočnijim zemljama. Kod nas pak žene u pravilu ne žele tako izgledati – rekao nam je estetski kirurg.

Isto tako, kako doznajemo, zagrebački estetski kirurg svojedobno ju je odbio jer je smatrao da je pretjerala sa svojim zahtjevima, tj. viđenjima kako treba izgledati nakon injekcija botoksa i hijaluronskih filera.

Hana Rodić (23) proslavila se u prvoj sezoni showa ‘Gospodin Savršeni’, a od tada se njeno lice znatno promijenilo. Prije tri mjeseca pojavila se kao gošća u trećoj sezoni ovog showa gdje je izgledala izrazito napuhnuto u licu te su joj usne bile mnogo veće.

Objasnila je da je izgledala tako jer je par dana prije bila na filerima. Ne skriva estetske zahvate već je na društvenim mrežama priznala da je do sad povećala grudi i usne, te da filerima popunjava konture lica. Proces zahvata prošle godine je podijelila u videu na svom profilu.

Čini se da je i pjevačica Indira Levak (48) napravila promjene u svom izgledu, a mnogi su primijetili da ima veće grudi nego na početku svoje karijere.

– Za moje bujne grudi zaslužan je suprug. Dobra masaža i njegove čvrste muške ruke jednostavno su ih morali podići. To je recept za sve žene koje žele povećati grudi – izjavila je tijekom braka s bivšim suprugom Narcisom.

No definitivno je otišla ‘pod nož’. Prošle godine joj se omakla fotografija dekoltea koju je slučajno objavila na svom Instagramu. Tad joj se nazirao silikon u grudima.

– Razlog da joj se vidi rub implantata može biti iz više razloga. Jedan je da se radi o tzv. kapsularnoj kontrakturi i u tom slučaju je potrebno zamijeniti implantate. Razlog može biti i tzv. ‘double bubble’ fenomen koji je komplikacija kod operacije povećanja grudi i javlja se na donjem polu – rekao nam je estetski kirurg.

24sata