Milanović: ‘U BiH se divlja i politički ugrožava jedan narod’

Region

Predsjednik je rekao je kako sustav nacionalne sigurnosti ugrožava stanje u BiH, a posebno jučerašnja izjava Bakira Izetbegovića koji ‘zvecka oružjem’

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjeluje na na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule u prigodi Dana Grada. Potom će obići izložbu „Korčulanska drvena brodogradnja“ u korčulanskoj Lođi.

Na početku govora, spomenuo je Pelješki most i njegovu važnost za Hrvatsku.

– Most za Korčulu svakako je strateška stvar, no vama treba zračna luka, što je veliki izazov – rekao je i odgovorio na pitanje o tome treba li se most graditi i do Korčule.

– Krk je dobio most i nakon toga se otok jako promijenio. Drago mi je da je Pelješki most tu, međutim i dalje kad kreneš automobilom za Velu Luku, koliko ti zaista treba?Uživajte u svom otoku, ovu ljepotu je nemoguće ne primijetiti – istaknuo je Milanović.

Rekao je kako sustav nacionalne sigurnosti ugrožava stanje u BiH, a posebno jučerašnja izjava Bakira Izetbegovića koji ‘zvecka oružjem’.

– Ovo što se valja u BiH, divlja se i prijeti i politički se ugrožava jedan narod. Pitanje nacionalne sigurnosti nije Ukrajina nego BiH – naglasio je i rekao kako nije vijest to što se rukovao s Plenkovićem, već situacija u Bosni.

Komentirao je i nove mjere štednje.

– Ili će se situacija u Ukrajini smiriti, ili će se kineski predsjednik dogovoriti nešto s Putinom i Bidenom. EU se ništa neće pitati, mene i Plenkovića neće ništa pitati – kaže Milanović.

Komentirao je i izjavu visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta da ga je Milanović uvrijedio.

– Čovjek je potkralj. Sad će meni, koji sam predsjednik zemlje koja je u Europskoj Uniji reći neki čovjek kojeg nisam nikada upoznao reći da sam ga uvrijedio! Dobrodošli u svijet odraslih, gospodine Schmidt – rekao je predsjednik

Osvrnuo se i na pitanje o godišnjem odmoru.

– Ja nemam godišnji odmor. Nema ljetovanja. Ja nisam ljetovao od 2007. To je režim u kojem nema privatnosti, ja sam se to naviknuo. Nema ljetovanja, neće ga više nikad ni biti – rekao je Milanović.

24sata