Nižu se šale na Izetbegovićevu izjavu: “Bakir će Bosnu ostaviti Musku u amanet”

Region

Nakon što je Bakir Izetbegović, lider SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine sinoć na stranačkom skupu u Hadžićima, govoreći o iseljavanjima, rekao da će mlade ljude biti potrebno nadoknaditi robotima, društvene mreže su preplavile šale pa su tako brojni korisnici fotografijama nastojali ilustrovati ovu izjavu.

Naime, Izetbegović je rekao da će se i oružane snage morati “poduprijeti” robotima, prije svega dronovima.

Tako su se na tu izjavu redale fotografije robota “boraca iz budućnosti”, ali ubrzo su uslijedile i one koje predstavljaju novu radnu snagu među kojima su moleri, doktori, prodavači, prosvjetni radnici…

Dosjetljivi su korisnici bili i na Facebooku i Twitteru, ali osim njih, reagovali su i neki od političara.

Tako je državni zastupnik Saša Magazinović (SDP) na Twitteru uz video Izetbegovićevog obraćanja poručio da sigurno postoji i “neki fol da i glasače SDA koji će im faliti na izborima, nadoknade robotima”.

Amer Obradović, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, podijelio je snimak “reakcije robota kada čuju da ih traži Bakir”.

Predrag Kojović, zastupnik u Parlamentu BiH na Twitteru je objavio fotografiju svoje glave namontirane na robotsko tijelo.

S druge strane, neki korisnici su se dotakli i afere “Asim”, ali i “Respiratori”, a zatim su objavili i kako bi Centrala SDA mogla izgledati u budućnosti.

Bilo je također i šaljivih statusa pa je tako jedan od korisnika napisao da je “Aljo Bosnu u amanet ostavio Erdoganu (predsjednik Turske), a Bakir će je ostaviti Musku (vlasnik Tesle i SpaceX-a)”.

Iako Bosancima i Hercegovcima nikada nije nedostajalo humora, postavlja se pitanje zapravo koliko je smiješna ili žalosna izjava da budući kandidat za člana Predsjedništva BiH, ali i političar koji je godinama na vlasti nastoji, umjesto konkretnih rješenja, ponuditi robotizaciju omladine u zamjenu za njihov odlazak iz BiH.

n1