Milanović u Karlovac stigao sa zamotanim prstom: Nekad previše radim tuđi posao…

Region

Milanović je rekao da je, “tamo gdje on ide” svake godine bio i liječnik, ali ga sad tamo nema

Predsjednik Zoran Milanović danas se u Karlovcu pojavio pred novinarima sa zamotanim prstom.

– Sekač mesa – rekao je predsjednik i objasnio je zašto mu je zamotan mali prst na lijevoj ruci.

– Ima tamo kuharica u državnoj rezidenciji, ali ja nekad previše radim tuđi posao, pa se osakatim. Ali interesantno, nema liječnika dolje gdje ja idem – rekao je Milanović i naznačio da je i u ovom slučaju problem njegova sukoba s ministrom obrane Marijom Banožićem.

Prozvao je Banožića da nije htio isplatiti predujam za smještaj vojnog medicinskog osoblja koje je na usluzi predsjedniku Republike kad je primjerice na odmoru, a što je saznao nakon što si je na Hvaru porezao prst.

Milanović je rekao kako je jučer, nakon što si je porezao prst na Hvaru gdje boravi, doznao da mu ozljedu nema tko sanirati i da treba zvati hitnu pomoć, budući da nema vojnog medicinskog osoblja.

Vojnog liječnika dolje nije bilo jer financijska služba MORH-a nije htjela potpisati – izjavio je Milanović u Karlovcu i dodao da je to saznao tek kada si je ozlijedio prst.

Rekao je i kako je taj dokument tjedan dana stajao u financijskoj službi MORH-a ali ga nije dobio pa je morao zvati hitnu pomoć, a troškove njezinog dolaska, plaća MUP iz svog proračuna.

– Ministarstvo treba biti na usluzi kad nešto treba platiti, recimo predujam za liječnika i sanitetskog djelatnika, da spavaju u nekakvom apartmančiću i budu na pet metara od vrhovnog zapovjednika ili premijera – kazao je.

Ustvrdio je kako i taj primjer govori koliki je ministar obrane “nasilnik i kako se ponaša prema državnoj imovini”. Takav postupak je ocijenio nemoralnim, protupravnim, nasilničkim te ocijenio kako ministar ne radi svoj posao, opstruira, namjerno ruši sustav i u tome uživa zaštitu svog šefa.

– Govorim vam s kim imamo posla i kakav je to način razmišljanja – to je moje, HDZ-ovo. Državna imovina to je moje – dodao je.

24sata