U Dugoj Resi snažno nevrijeme odnijelo krov sa zgrade, kaos je i u Petrinji: ‘Cijeli grad pliva’

Region

Grmljavina, obilna kiša i tuča s velikim komadima leda padali su diljem Hrvatske

Veliko nevrijeme poharalo je Hrvatsku. Stižu nam fotografije i snimke s Banovine.

– Ceste u Petrinji su poplavljene – kaže nam čitatelj.

U Dugoj Resi nevrijeme je odnijelo krov sa zgrade.

Ranije danas, velika tuča bila je i diljem Istre.

Grmljavina, obilna kiša i tuča s velikim komadima leda pali su u Rijeci i praktično odmah poplavili gradske ulice, javlja Novi list.

Kod Ičića danas je potonula i jedna ribarica radi nevremena.

– Nova runda pljuskova stiže na sjeverozapad Istre gdje je temperatura pala na 22 °C uz osvježavajući sjeverac. U Puli (Egipat) i dalje prži na 31 °C. Mala nada ostaje još večeras kada pokoji neverin može zalutati i na to područje – objavio je Istramet na Facebooku uz radarske snimke gdje su nad Porečom sijevale munje.

– Naoblačenje sa sjeverozapada, lokalno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Poslijepodne i osobito navečer pljuskovi su mogući i na istoku zemlje. U Dalmaciji pretežno sunčano, a prema večeri uz više oblaka moguć je poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti dok će duž obale i na otocima oborine opet uglavnom izostati. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na moru sjeverozapadni i jugozapadni. Navečer na sjevernom Jadranu bura u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 28 do 33 °C, na istoku i u Dalmaciji između 32 i 36 °C – javlja DHMZ.

24sata