Vučić opleo po Hrvatima: Što bi bilo u EU-u da izmislimo da je Plenković tukao zarobljenike?!

Region

Dan prije svečanog otvorenja Pelješkog mosta, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je jedan most u Srbiji. Dotaknuo se i teme Hrvatske, Jasenovca, a spominjao je i Nikolu Teslu…

Aleksandar Vučić otvorio je jedan most u Srbiji. U Šapcu je došao na spajanje mosta preko Save u okviru projekta izgradnje autoceste Ruma-Šabac.

Komentirajući pisanje dijela hrvatskih medija nakon neuspjelog dolaska u Jasenovac, Aleksandar Vučić je rekao da se on sam ponudio da dođe i da ne vidi što je tu problem, piše N1.

– Što mislite zašto su u javnost puštali one sramotne priče iz Petrinje želeći me uplašiti, da kažem da mi ne pada napamet ići u Jasenovac? Pogledajte tajming. Što bi bilo u EU-u da izmislimo da je Plenković tukao zarobljenike i radio ne znam što, kakav bi to skandal bio? Oni su to ne samo izmislili, nego osmislili cijelu akciju misleći da će moći proizvesti učinak kod mene, uplašiti me da ne tražim odlazak u Jasenovac – rekao je Vučić i nastavio:

– Za mene je u Hrvatskoj važan Jasenovac, Jadovno, Smiljane… To je ono kad su Teslu proglasili Hrvatom iako s hrvatskom veze nema. Kao da mi kažemo da smo nastavljači Zapadnog rimskog carstva jer imamo 17, 18 rimskih imperatora koji su rođeni na teritoriju Srbije, nemojte molim vas. Da ne pričam što su s obitelji Nesle napravili…Hapšenje je OK i to govori o prirodi režima, ali ne dam da me ušutkaju kad govorim o vrijednostima Srbije, antifašizma. Stotine tisuća Srba izginulo je u obrani zemlje od fašizma i nacizma, talijanskog i njemačkog, ali prije svega ustaškog pokreta. Neću odustati od toga i ako je hapšenje dio toga, nemam problem, samo bi se obiteljska tradicija Vučića nastavila. Sve što je otac gradio, spalili su, njemu oca ubili, hapšenje dođe kao da uzmete sladoled i šetate negdje – priča Vučić, prenosi N1.

– Osobna kampanja mržnje protiv mene koja je očito orkestrirana iz vrha hrvatske vlade, nemam problem s tim, oni imaju template tekstove protiv mene, nemama problem s tim, o njihovim sposobnostima neću govoriti. Zamislite mene tako glupog, ludog, nikakvog iz onog vijeka poslije toliko stotina godina stigao Hrvate po visini BDP-a, tako glup uspio osigurati suficiti u trgovini s Hrvatskom, kakvi bi rezultati bili da sam finiji. Ne zanima me ni teritorijalno more ni ide li sunce uz Malvaziju, nego žrtve srpskog naroda i da nitko ne gazi po njima. Nećemo dozvoliti reviziju povijesti, za mene je važnije pitanje što je tamo dočekano kao fantastično otkriće – svatko ima svoj posao. Do 1991., dok smo imali zajedničku državu, gotovo svake godine kao dječaka rodtelji su me vodili na more, od tada nisam bio i ne zanima me. Zanima me jedino Jasenovac, Jadovno, druga srpska stratišta, tako će biti do kraja mog života – nastavlja Vučić.

24sata