Esmeralda je progledala na današnji dan prije 23 godine: ‘Svi smo zaplakali od sreće’

Showbizz

Zbog uspjeha sapunice glumici Leticiji Calderon gledali su kroz prste i ispunjavali svaku njezinu želju. Dopuštali su joj da dolazi na snimanja iako se navukla na kokain

Krajem ’90-ih godina cijela je Hrvatska pratila sudbinu slijepe djevojke Esmeralde, koju je u seriji glumila Leticia Calderon. Djevojka je odrasla u šumskoj kolibi sa ženom koja ju je na porođaju zamijenila sa svojim sinom, jer je gazda sela htio je sina, a ne kćer.

Kad je odrasla, Esmeralda se zaljubila u tog istog dječaka. Njihova ljubav je bila strastvena, a ona i Jose Armando postali su najpopularniji televizijski par.

Sapunica je, pamte još mnogi gledatelji, pratila tešku Esmeraldinu sudbinu, a oni, koji su u terminima emitiranja serije obavezno morali biti ispred malih ekrana, molili su se da glavna glumica progleda.

Esmeralda je doista progledala, i to na današnji dan 1999. Godinama kasnije gledatelji su se javljali glavnim glumcima i govorili im kako su u tom trenutku plakali.

Sapunica je bila na vrhu popularnosti, a producenti su zadovoljno trljali ruke jer zarada od serije bila je enormna. Zato su Leticiji Calderon gledali kroz prste i ispunjavali svaku njezinu želju. Dopuštali su joj da dolazi na snimanja iako se navukla na kokain.

Igrajući omiljenu nam zelenooku djevojku, glumica muku je mučila s raznim drogama. Kao što je sama priznala 2013., u jednom periodu života upala je u pakao ovisnosti. Tada joj je najbolja prijateljica umrla na rukama od predoziranja. To je, otkrila je, bio prijelomni trenutak kada je odlučila sve promijeniti.

24sata