Oružane snage BiH već treći dan pomažu u gašenju velikog šumskog požara na Čvrsnici

Region

Zadatak gašenja požara na izuzetno zahtjevnom i nepristupačnom terenu se realizira u koordinaciji sa pripadnicima vatrogasnih jedinica i gorskih službi na terenu

U skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hecegovine, Oružane snage BiH su već treći dan za redom angažirale ljudske i materijalne resurse na pomoći gašenja velikog šumskog požara na Čvrsnici u Nacionalnom parku Blidinje.

– U misiji gašenja požara na Čvrsnici, Oružane snage BiH su angažirale helikoptere Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane, kao i pripadnike 4. pješadijske brigade.

Zadatak gašenja požara na izuzetno zahtjevnom i nepristupačnom terenu se realizira u koordinaciji sa pripadnicima vatrogasnih jedinica i gorskih službi na terenu.

U prethodnim danima pružena je neophodna pomoć na gašenju požara na lokacijama Boračko jezero u blizni Konjica i Blizanci kod Čitluka.

Oružane snage BiH ostaju spremne i dalje pružati pomoći civilnim organima u odgovoru na prirodne nesreće na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

avaz.ba