PROFESIONALNI KUHARI MESO PRŽE BEZ KAPI ULJA: Ne prska, a ukusno kao u najboljim restoranima – EVO KAKO

Hrana i pice

Tajna je u tome da, onu stranu koja je masnija, prvo okrenete da se prži

Sigurno ste mnogo puta do sada ispržili meso i verujemo da imate svoj način na koji to radite, ali ukoliko ispratite određena pravila, ono će biti pripremljeno kao u najboljim restoranima.

Svi znamo da je važno da se meso dobro odmrzne i da bi bilo dobro da u marinadi, pre prženja, stoji minimum pola sata, međutim, profesionalni kuhari imaju još jedan jako važan savjet.

Naime, prema njihovim riječima, kod prženja je prilično važno i na koju stranu ćete okrenuti meso. Ukoliko želite da bude savršeno isprženo, potrebno je da ga prvo okrenete na stranu koja ima više masnoće.

Zašto baš tako?

Ukoliko ga stavite na tu stranu, dok se bude topila, mast će omogućiti da se meso isprži u sopstvenom soku, bez kapi ulja.

Isprobajte ovaj način i shvatićete da je ukus mesa koje se pržilo u sopstvenoj masti mnogo bolji od ukusa mesa koje je prženo u ulju.

A kada je prženje mesa u ulju u pitanju, ono se posebno ne preporučuje prilikom prženja svinjskog i jagnjećeg mesa, jer ove vrste mesa sadrže i više nego dovoljnu količinu masti da se isprže bez korišćenja ulja.

novi.ba