PROMIJENILI STE 100 ŠAMPONA, A NIJEDAN NE OTKLANJA PERUT: Evo šta treba da uradite

Zdravlje

PROMIJENILI STE 100 ŠAMPONA, A NIJEDAN NE OTKLANJA PERUT: Evo šta treba da uradite

Nije rješenje u šamponima, već u ovom triku!

Svi oni koje muče muku sa peruti, znaju koliko moraju redovno da peru kosu i koriste posebne šampone koji nisu nimalo jeftini. Složićete se da uopšte nije ugodno kada vam ”snjeg” sa glave završi na odjeći, pogotovo kada je tamnija.

Na tržištu postoje različiti šamponi, skupocijeni serumi i ostali proizvodi koji uz redovnu upotrebu otklanjaju perut. Međutim, potrebno je na drugačiji način pristupiti problemu, kako bi se u potpunosti oslobodili “ljuspica kože”. Baš kao što se nanosi piling na lice kako bi se otklonile stare ćelije, prljavština unutar pora i mitiseri, tako se na isti način riješava problem sa masnoćom i peruti na glavi.

Male čestice pilinga koje se lako osjećaju pod prstima obavljaju jedan važan posao – otklanjaju mrtve ćelije sa kože glave. Takođe, kružnom masažom glave pospješićete cirkulaciju i bolji rast kose, ali i spriječiti pojavu peruti.

Sve što je potrebno kako bi cijeli proces bio djelotvoran jeste, da nakon dobrog utrljavanja pilinga, dobro isperete mlakom vodom, zatim stavite šampon koji ne sadrži sulfate i parabene i na kraju nanesite balsam pogodan za vašu kosu.

Pilinge za kosu možete da nađete u radnjama, ali još bolja je opcija da ga sami napravite kod kuće.

Evo jednog brzog recepta.

Sve što vam je potrebno jeste jedna šoljica šećera u koju ćete sipati biljni šampon, a zatim dodati par kapljica nekog eteričnog ulja. Takođe, postoje i varijante pilinga sa sodom bikarbonom pomiješane sa malo tople vode.

Najbitnije prednosti pilinga kose:

Uklanja mrtve ćelije.
Smanjuje bubuljice i akne na koži glave.
Čisti pore.
Podstiče cirkulaciju.
Preventivno djeluje na opadanje kose.
Spriječava začepljenje folikula dlake.
Spriječava ljuštenje kože glave i stvaranje peruti.

(MONDO)