Tomašević : Uznemiravanje građana lažnim dojavama o bombi treba drastično kazniti

Region

Tomašević od policije očekuje da utvrdi – ako se pokaže da je dojava lažna – tko je počinitelj jer je to kazneno djelo. Građane se uznemirava, i bilo bi dobro da se počinitelja drastično kazni

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u nedjelju je rekao kako je današnja dojava o podmetnutoj bombi u više trgovačkih centara već treća u zadnje vrijeme te očekuje da se, ako se pokaže lažnom, utvrdi počinitelj, a da će se o svemu detaljno očitovati PUZ.

Tu je riječ o nizu lokacija gdje su došle dojave o podmetnutoj bombi koje se sada provjeravaju, i to treći put u zadnje vrijeme, nakon dojava u Areni i Avenue Mallu – izjavio je Tomašević i dodao da će se policija detaljno očitovati o tim dojavama priopćenjem.

Tomašević od policije očekuje da utvrdi – ako se pokaže da je dojava lažna – tko je počinitelj jer je to kazneno djelo. Građane se uznemirava, i bilo bi dobro da se počinitelja drastično kazni, a za to su predviđene visoke kazne i zatvor, dodao je.

Podsjetio je da su zadnja dva puta dojave bile lažne, a za detaljne informacije o današnjoj istrazi uputio je na policiju.

Građani se ne trebaju bojati, ali bilo bi dobro da se počinitelji privedu, istaknuo je.

Tomašević je rekao da je informaciju o dojavama o podmetnutim bomba dobio od načelnika Policijske uprave zagrebačke s kojim je u kontaktu od jučerašnje prometne nesreće na Držićevoj gdje je alkoholizirani vozač udario u tramvajsku nadstrešnicu i ozlijedio nekoliko ljudi, među kojima i dijete.

24sata